Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Panel klimatronika/wyświetlacz/pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanko muszę kupić panel sterowania klimatronikiem bo mój się zepsuł (tzn sam się nie zepsuł :tongue4:) a w zasadzie nawet nie cały panel tylko wyświetlacz. I tu mam problem bo wiem że trzeba kupić taki sam panel o takim samym oznaczeniu bo np panele z samochodów z silnikiem diesla nie pasują do aut z silnikiem benzynowym (nie działają niektóre opcje itd) ale czy problem ten dotyczy też wyświetlaczy?? Czy mogę kupić dowolny panel o innym numerze i podmienić do mojego sam wyświetlacz?? Będzie to działało tak jak powinno?? Proszę o pomoc.

Opublikowano

Ja mojego nie naprawię bo wyświetlacz jest popękany dlatego muszę wymienić

Opublikowano

czesc, panel klimatronika od diesla bedzie rowniez dzialal z bezyna po dokonaniu adaptacji (zmiany kodowania) a jezeli chodzi o sam wyswietlacz to napeno mozna go przelozyc bez zadnego problemu o ile nie dokonasz jakiegos nieoczekiwanego zwarcie i wywali ci kodowanie to wtedy bez vaga sie nie obejdze. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Jocker01

Opublikowano

potwierdzam to co pisze joker

kupujesz taki sam panel jak masz (oczywiście niepopękany)

przekładasz i powinien zagadać, wtedy trzeba go nauczyć w jakim samochodzie siedzi (zakodować) i następnie nauczyć jak sterować klapami (nastawy podstawowe - HVAC-basic settings)

i klima działa jak nowa ;)

Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...