Sqizzy Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Pomóżta upośledzonemu. Wysyłam radio kurierem i odbiorca chce zajrzeć do paczki przed zapłatą. Gdzie to do cholery na kurjerzy.pl można znaleźć.
Reggi Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 A jest taka opcja ? Pocztą mu wyślij..ekonomiczną za karę
Sqizzy Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2011 Jest, on mi tak wysłał. Z tym że DHL skasował go za wysyłkę radia ponad 50zł. Ale kurjerzy mają dobre ceny. Wezmę za pobraniem to sobie zapłaci i sprawdzi
Góral65 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 dużo wysyłam przesyłek GLS-em i Ups-em ale obydwie mają w regulaminie że najpierw trzeba zapłacić lub potwierdzić odbiór później można otwierać
Guregoru Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Żaden kurier nie pozwoli mu otworzyć paczki przed zapłaceniem za nią Może poprosić kuriera, żeby (jak już zapłaci za paczkę) poczekał i był przy otwieraniu paczki jako świadek
Sqizzy Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2011 Żaden kurier nie pozwoli mu otworzyć paczki przed zapłaceniem za nią Może poprosić kuriera, żeby (jak już zapłaci za paczkę) poczekał i był przy otwieraniu paczki jako świadek Głupoty gadasz. Odbierając radio od kuriera najpierw otworzyłem paczkę, później płaciłem.
Reggi Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Żaden kurier nie pozwoli mu otworzyć paczki przed zapłaceniem za nią Może poprosić kuriera, żeby (jak już zapłaci za paczkę) poczekał i był przy otwieraniu paczki jako świadek Głupoty gadasz. Odbierając radio od kuriera najpierw otworzyłem paczkę, później płaciłem. Odbierając flokerkę za 4 koła też tak zrobiłem..
Guregoru Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Żaden kurier nie pozwoli mu otworzyć paczki przed zapłaceniem za nią Może poprosić kuriera, żeby (jak już zapłaci za paczkę) poczekał i był przy otwieraniu paczki jako świadek Głupoty gadasz. Odbierając radio od kuriera najpierw otworzyłem paczkę, później płaciłem. Odbierając flokerkę za 4 koła też tak zrobiłem.. To chyba z niewiedzy kurierów... Jak pracowałem w poprzedniej firmie współpracowaliśmy z DPD ale też z siódemką, DHL, UPS, GLS, Opek, Kolporter (chyba wszystkie) i żadna firma nie pozwalała na coś takiego (chyba że się coś zmieniło przez ostatnie 4 miesiąca ale wątpię). A jak to np ma wyglądać jak otwierasz paczkę przed przyjęciem jej -> sprawdzasz zawartość -> coś Ci się nie podoba (np jest coś uszkodzone) -> nie przyjmujesz jej... I co dalej skoro kurier nie może jej wysłać otwartej/przepakowanej do klienta (bo kurier nie ma prawa otworzyć paczki a nie została przyjęta przez klienta), nie ma spisanego protokołu uszkodzenia (bo raczej sam na siebie takiego protokołu nie wystawi), kurier nie może sam od siebie odesłać paczki do nadawcy (chyba, że podwójne awizo do odbiorcy nie zdało egzaminu) a przecież nie została przez nikogo przyjęta. Firma kurierska ponosi koszty czy jak :?:
pauel Opublikowano 10 Grudnia 2011 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Dokładnie tak, tez potwierdzam tylko poczta ma opcje sprawdzenia zawartosci przesylki. W firmach kurierskich to tylko zalezy od kuriera - jezeli tak lajtowo podchodzi do swojej pracy to pozwoli otworzyc, ale w regulaminach jest ze mozna otworzyc dopiero po zapłacaniu lub podpisaniu przyjecia.
Rekomendowane odpowiedzi