Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Wymiana wtrysków na AFN, a przyrost mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bierz bosio ludzie jeżdża nie narzekają, ja mam bosh u siebie, ale jak ja kupowałem to były jeszcze w starych znosnych cenach bo zamienników prawie nie było

Opublikowano

Ok i właśnie zastanawiam się czy nie oddać wtrysków żeby mi założyli końcówki 216 bo z tych aukcji co mi wysłałeś wychodzi najtaniej :wink4: tylko że nowe to nowe kurcze :mysli:

Opublikowano

jak wyslesz swoje wtryski to będzie to tak samo nowe, jak byś kupił kompletne wtryski

te polerownae ciekawie wylgladają, ale ta polerka w niczym nie pomaga :wink4:

Opublikowano

jak wyslesz swoje wtryski to będzie to tak samo nowe, jak byś kupił kompletne wtryski

te polerownae ciekawie wylgladają, ale ta polerka w niczym nie pomaga :wink4:

no tak ale w przypadku wymontowania wtrysków i wysłania ich nie wiadomo na jak długo zostaję bez samochodu :tongue4: bo zanim zajdzie jakąkolwiek drogą do Nich zanim zrobią i zanim to wróci to myśle że tydzień wyjęty z kalendarza :tongue4:

ciekawe tylko czy ktoś z forum robił u nich już wtryskiwacze żeby się nie przejechać

Opublikowano

Z mojego doświadczenia powiem Ci ze ważne jest czy dobry pompiarz robił te wtryski, bo jeśli ciśnienia sa ustawione z d*py to i szału na nich nie zrobisz, ja osobiście przerobiłem 2 komplety 216-stek i za drugim razem już nie ryzykowałem i nie oszczędzałem kilku zł i miałem robione u znanego fachmana z Nadarzyna. Szkoda ze nie macie ORi gratów z AFN-a, bo sprzedaje swoje auto i bym sie zamienił z kimś na graty, bo bardziej opłaca sie puścić w serii :naughty:

Opublikowano

Z mojego doświadczenia powiem Ci ze ważne jest czy dobry pompiarz robił te wtryski, bo jeśli ciśnienia sa ustawione z d*py to i szału na nich nie zrobisz, ja osobiście przerobiłem 2 komplety 216-stek i za drugim razem już nie ryzykowałem i nie oszczędzałem kilku zł i miałem robione u znanego fachmana z Nadarzyna. Szkoda ze nie macie ORi gratów z AFN-a, bo sprzedaje swoje auto i bym sie zamienił z kimś na graty, bo bardziej opłaca sie puścić w serii :naughty:

a co masz do puszczenia??:P

Opublikowano

hmmm to może kupię końcówki (napewno Fratelli Bosio) i poszukam w okolicy Gliwic bądź katowic jakiegoś rozgarniętego pompiarza żeby mi wymienił końcówki i ustawił jak należy bo potem wrzuce program i tak zostawie już to

Opublikowano

hmmm to może kupię końcówki (napewno Fratelli Bosio) i poszukam w okolicy Gliwic bądź katowic jakiegoś rozgarniętego pompiarza żeby mi wymienił końcówki i ustawił jak należy bo potem wrzuce program i tak zostawie już to

Jakis czas temu jechałem trasą z Knurowa do rybnika i po drodze widziałem dość spory warsztat zajmujący się pompami wtryskowymi do diesla, pewnie wtryski też robia. Poszukaj na necie, podzwoń jaki koszt takiego przerzucenia i przekalkuluj czy się opłaca, bo moze wersja " kup gotowe" wyjdzie taniej. Ja osobiscie kupiłem od sprawdzonego kolegi z vwgolf kompletne nowe wtryski a swoje ori AFN sprzedałem później na forum. To jest o tyle lepsze rozwiązanie ze autko masz unieruchomione tylko na 30 min, czyli czas przekładki. U mnie teraz mam 216, turbo BPW, FMIC i soft dało to 160KM i w autku które waży 1100kg wrażenia całkiem miłe :naughty: Co do spalania to nie widze wielkiej różnicy, przy normalnej jeździe spalanie takie same jak przed modyfikacjami.

Opublikowano

Jakis czas temu jechałem trasą z Knurowa do rybnika i po drodze widziałem dość spory warsztat zajmujący się pompami wtryskowymi do diesla, pewnie wtryski też robia. Poszukaj na necie, podzwoń jaki koszt takiego przerzucenia i przekalkuluj czy się opłaca, bo moze wersja " kup gotowe" wyjdzie taniej. Ja osobiscie kupiłem od sprawdzonego kolegi z vwgolf kompletne nowe wtryski a swoje ori AFN sprzedałem później na forum. To jest o tyle lepsze rozwiązanie ze autko masz unieruchomione tylko na 30 min, czyli czas przekładki. U mnie teraz mam 216, turbo BPW, FMIC i soft dało to 160KM i w autku które waży 1100kg wrażenia całkiem miłe :naughty: Co do spalania to nie widze wielkiej różnicy, przy normalnej jeździe spalanie takie same jak przed modyfikacjami.

skoro napisałeś że spalanie wiele Ci nie wzrosło to pewnie u mnie przy samych wtryskach i virusie pewnie różnicy nie będzie a może uda się nawet ciut urwać przy robieniu programu :naughty: bo ponoć tak jest że jak się robi virusa to może spalanie spaść nawet o niecały litr.

Opublikowano

w ponoć i podobno nie wierz :wink4:

Opublikowano

do zrobienia ale więcej jak dzień nad silnikiem bardzo ogarnięty tuner by musiał siedzieć by dopasować do każdej dawki i obr odpowiedni kąt i doładowanie, bardzo dużo pomiarów, wykrzesał by z silnika 100% sprawności ale o ile spadnie spalanie ciężko powiedzieć, jak by ktoś udostępnił hamownie jestem chętny powalczyć, po dobrym czipie spalanie może być takie samo jak na serii, czego chcieć więcej :>

Opublikowano

może tak jeśli spalanie utryma się na tym samym albo podobnym poziomie to będe mega zadowolony :wink4: