Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Zawieszenie -30 i -40 jaki odstęp od koła do błotnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jaki będzie odstęp po między kołem a błotnikiem przy obnizeniu -30 lub -40 orjętuje się ktoś, a może znajdzie się ktoś co ma i podzieli się wiedzą, nie bedzie za nisko koła zima 16 lato 17"

Opublikowano

ja na -30 odległość od ziemi do błotnika mam chyba 67 cm czyli od koła do błotnika będzie jakieś 10 cm

Opublikowano
Opublikowano

zdecydowanie wersja gwintowana, raz a dobrze (pomijając jakość MTS-a)

ale na jakiś czas starczy. :good:

Opublikowano
  • Autor

A-rek dobrze napisałej jakies 10 cm miedzy kołem a błotnikiem myslałem ze -30 obnizają

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zdecydowanie wersja gwintowana, raz a dobrze (pomijając jakość MTS-a)

ale na jakiś czas starczy. :good:

czyli cena wliczona jest w jakość :decayed:

a jezdzi ktos z Was na amorach 1be i sprezynach -40 MTS? bo taka kompilacja chodzi mi po glowie :mysli:

Opublikowano

mjw83 z tą odległością między kołem a błotnikiem musisz jeszcze brać pod uwagę kto na jakich amorach ma te sprężyny. Przy założeniu że zakładasz tą samą sprężynę na inne amortyzatory odległość o której mowa będzie inna w zależności od amortyzatora 1BA i 1BE nie mówiąc o sportowych amorach np MTS

Opublikowano

przy -35 szpara na dwa palce :)

Opublikowano

przy -35 szpara na dwa palce :)

Kowi, a powiedzmi co siedzi u Ciebie? jaki amor, jaka spreżyna? Temat z Twoim autkiem ogladalem, ladnie siedzi, cos takiego wlasnie chcialbym osiagnac :good:

Opublikowano

siedzi eibach/betatec -30, ale na pomiary wychodzi -35 obnizenie, na 17kach daje rade takie zestawienie, na niektórych progach mozna przytrzeć, amorki seryjne 1BA, 2 rok je użytkuje, przód jest OK, ale tył ostatnio zmieniałem na również używane 1BA i narazie jest dobrze, ale jak masz kase to bierz cos z amorkami, albo chociaż 1BE ale nowe, bo uzywka to taki sam kondon co 1BA :gwizdanie:

Opublikowano

no wlasnie z kasa to tak srednio jest :decayed:. Dzis zrobilem przymiarke letnich 17" na zawiasie 1be i jednak prosi sie nizej :rolleyes: do wiosny jeszcze troche czasu jest. Wzialbym same springi MTS, ale boje sie ich jakosci :wallbash:

Opublikowano

no wlasnie z kasa to tak srednio jest :decayed:. Dzis zrobilem przymiarke letnich 17" na zawiasie 1be i jednak prosi sie nizej :rolleyes: do wiosny jeszcze troche czasu jest. Wzialbym same springi MTS, ale boje sie ich jakosci :wallbash:

bierz nie są złe :good: i tak co byś nie kupił póxniej bedziesz myślał o gwincie :tongue4:

Opublikowano

tak pewnie zrobie. Gwint tez mi chodzi po glowie, ale to nast. sezon - jak dorzyjemy. Dzieki za pomoc i opinie :good:

Opublikowano
  • Autor

Udąstepni może ktos foty jak wyglada auto na takim zawiasie?