Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Szyba przednia w aucie Audi A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

narzucę małą poprawkę koleżanko:) ten obieg to gdzie to zobaczyć bo jak mówicie to sie tak troszkę nie orientuje:)

albo od środka za schowkiem przy nogach pasażera albo pod maska jak wyjmiesz filtr kabinowy to zobaczysz te klapę. Powinna się poruszać przy przełaczaniu na obieg wewnetrzny i zewnetrzny

Opublikowano
  • Autor

aha wielkie dzięki:)

Opublikowano

oj sorki mój błąd :embarrassed::decayed: a co do temaciku to nie są to żadne obiegi zamkkniete ani filtr kabinowy tylko bankowo to bedzie nieszczelność miałem to wiem jak to wyglada

Opublikowano

oj sorki mój błąd :embarrassed::decayed: a co do temaciku to nie są to żadne obiegi zamkkniete ani filtr kabinowy tylko bankowo to bedzie nieszczelność miałem to wiem jak to wyglada

tak i zawsze jest ta sama przyczyna :bag:

Jakby tak było to mechanicy by nie mieli co robic :doh1:

Opublikowano

zobacz filtr kabinowy wymieniony, filtr kabinowy wymieniny, wilgoci w aucie nie ma jest sprawdzane na bieżąco obieg zamkniety odpada bo jestem przekonany że przez to raczej szyby nie zamarzają to powiedz mi kolego co moze być jak nie to o czym ja mówie?? :mysli::rolleyes:

Opublikowano
bo jestem przekonany że przez to raczej szyby nie zamarzają

A skąd takie przekonanie? Zauwaz że jeśli jest włączony bieg zamkniety lub zablokowana klapa to niema dopływu powietrza i cały czas jest międlone to ze środka powietrze przesycone parą a jak para się osadza to i zamarza.

Opublikowano

zobacz filtr kabinowy wymieniony, filtr kabinowy wymieniny, wilgoci w aucie nie ma jest sprawdzane na bieżąco obieg zamkniety odpada bo jestem przekonany że przez to raczej szyby nie zamarzają to powiedz mi kolego co moze być jak nie to o czym ja mówie?? :mysli::rolleyes:

Rozumiem, że według Ciebie przy źle wklejonej szybie czołowej tylko sobie szybki będą parować i żadnej wody jak sobie trochę pocieknie do kabiny aucie nie będzie?

Koleżanka musi swoje auto najpierw porządnie wygrzać i wysuszyć i obserwować czy dalej jest problem, a nie od razu zakładać że źle wklejona jest szyba.

Opublikowano

Rozumiem, że według Ciebie przy źle wklejonej szybie czołowej tylko sobie szybki będą parować i żadnej wody jak sobie trochę pocieknie do kabiny aucie nie będzie?

Koleżanka musi swoje auto najpierw porządnie wygrzać i wysuszyć i obserwować czy dalej jest problem, a nie od razu zakładać że źle wklejona jest szyba.

:good:
Opublikowano

no niech będzie nie wiem nie znam sie ze wsi jestem hehehe :good: mówie po prostu jak ja miałem :wink4:

Opublikowano

Też przerabiałem kiedyś fuszerkę przy wymianei szyby czołowej i cudów nie ma, jeżeli przedostaje się do kabiny woda to na pewno prędzej czy później da się wyczuć w dywanach i auto w momencie kiedy wnętrze się nagrzeje zaczyna strasznie parować, ale Koleżanka pisze że ma sucho.

Opublikowano

no właśnie coś tu jest nie tak z tą suchotą chyba gdzieś musi być ta wilgoć :thumbdown: kolezanko przeleć sobie calutkie autko dokładnie sprawdzając

Opublikowano

w A4 nie mam tego problemu ale w passacie b5 fl miałem wymienianą szybę i bardzo często mam zamarzniętą od wewnątrz ale tylko przednią , zlokalizowałem również że uszczelka od mocowania obudowy komputera popuszcza wodę do kabiny i możliwe że to też może być powodem , woda jest na dywaniku tak więc osadza się to wszystko na szybie.