Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BAU] Wykres po chipie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Sprawdzona max. jedzie 250km/h i koniec, wskazówka staneła jak wryta. Czy to znaczy że jest ogranicznik prędkości? Bo przed modyfikacją był niepotrzebny.

Opublikowano

koniec skrzyni

Opublikowano

Ogranicznika chyba nie ma bo jeden z forumowiczow mówił mi że bez programu lecial taka furą ponad 250km/h :decayed:

Opublikowano

Sprawdzona max. jedzie 250km/h i koniec, wskazówka staneła jak wryta. Czy to znaczy że jest ogranicznik prędkości? Bo przed modyfikacją był niepotrzebny.

W sensie, ze zamykales szafe przed programem?

Opublikowano

w sensie ,ze chyba przed tyle nie poszedl. A ogranicznika nie ma tylko to co napisał Poziek , czyli za wysokie rpm , w dieselu jest gwałtowny spadek mocy przy pewnych obrotach pewnie kolo 4700 i pewnie tyle bylo przy 250, albo odcinka obrotów.pozdr. p.s wogole jestem w szoku ,ze to tak cisnie.

Opublikowano
  • Autor

w sensie, że przed modem max. ok. 230, teraz jechałem po autobanie zapakowany, 4 osoby i nie było znaczenia czy z góry czy pod górę zapitalał równo 250, obroty ok. 4400 "chyba" (jedna kreska do czerwonego pola).

Opublikowano

Leciałem 240,bez chipa,ośka,waga 1490

Opublikowano

Ostatnio robiliśmy Golfa 4 130ke z big turbo. Właściciel chciał mniej wiecej wiedzieć ile sprzęt ma na 400m. Spontanicznie zrobiłem pomiar z VAG-COMa. Wyszło 14.8s. Był teraz w Rykach i miał czas 14.89s. Raczej ja i on pojechaliśmy na maxa tym sprzetem w rozumieniu procedura startu oraz zmian biegów. Jest kilka osób z mocnymi autami która w pewny mniej lub bardziej miarodajny sposób uznaje pomiary z VAG-COMa bo pokrywają im sie z pomiarami z SSS.

Swoją srogą oprócz pomiaru do 100ki dobrze mierzyć auto włąsnie na 400m albo do np. 200. I wtedy sprawdzić róznice przed i po chipie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

ogólnie może chip jest nigdy tego nie spradzałem a lista zdziwionych jest długa.jeździłem tylko A6180km tip w czterech łapach seria i takim samym A6 po chipie(ale ta zapylała aż się tip rozpadł) i A4 2,5 150 tip ale z tą było coś nie tak.Nie mam poprostu porównania do zdrowej serji...

Opublikowano

Wcześniej miałem A6 2.5 Aym 155PS jak prowadziłem ją z Niemiec to udało mi sie pojechac 240km/h i nie było to trudne. Strasznie fajnie smigalo to autko :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

To wyobraź sobie jak zapyla bochaterka tego postu... :gwizdanie:

Opublikowano

A badałeś przekłamanie przy 250 jakie jest.

Ja w A4 B6 felga 15 rozmiar 195/65/15 śiśnienie 2 atmosfery

przekłamanie przy 100 km/h wynosił 7

a przy 150 km/h wynosiło 12-13

Ciekawe ile z tego 250 zostało naprawde

Opublikowano

no dobra, dajcie już spokój z tymi max prędkościami w tym poście, nie psujcie go

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak patrzę na ten wykres:

Hamowany tylko na modyfikacji dlatego, że późno skończyliśmy, jakoś tak dłużej się zeszło z tym autem :embarrassed:

8ee137b22ba2956b.jpg

to porównując go z moim

andy180psmz1.th.jpg

.. czuję zazdrość ;( :shocked::blink:

Moglibyście mi wytłumaczyć skąd aż taka różnica?

Opublikowano

pierwszy wykres : 8 stopni

drugi wykres : 29 stopni

:)

Opublikowano

a mówiłem żeby FMIC zrobić... :tongue4:

Opublikowano

a mówiłem żeby FMIC zrobić... :tongue4:

Poziu, Twoim zdaniem ta zupa za oknem (29 st.) spowodowała tylko taki przyrost? :mysli:

Shamować go w środku nocy i będę miał odpowiedź .... (?)

========================

Tak to wygląda w A4:

fmic2dr6.th.jpg

a tak w A6 (z tym samym silnikiem):

fmicil6.th.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

a pamiętasz jak wyglądała seria? :)[br]Dopisany: 29 Styczeń 2009, 23:43_________________________________________________teraz dopiero zobaczyłem wykres - Rogal , świetna robota :good: