lukjar7 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witam Panowie Jako ze znam się bardziej na dieslach to potrzebuje porady w sprawie PB Sprawa wygladala tak, ze auto mialo małą moc i strasznie szarpało i obrotomierz strasznie pływał na wolnych obr W ster silnika był bład od czujnika halla g40 zacząłem od ustawienia rozrządu tak jak fabryka ołdi przykazała po tym zabiegu auto zaczelo miec wiekszy wigor i stabilniej chodzilo na wolnych Nastepnie wyczyscilem i zaadoptowalem przepustnice i obr sa bardzo stabilne Sprawdzilem rozniez przekaznik 208 i jest Teraz do sedna sprawy :gwizdanie: Jak ustawic w tym silniku zaplon ? przegladajac neta jest tyle metod ze ciezko wiedziec ktora jest wiarygodna 1. Właczyc kanal 001BS w vagu i ustawic zaplon na 12stopni przed gmp za pomoca lampy 2. wlaczyc kanal 017BS w vagu i usatawic zaplon na 12 stopni przed gmp za pomoca lampy 3.wlaczyc kanal 017BS w vagu i usatawic zaplon na 3 stopnie przed gmp za pomoca lampy 4. wlaczyc kanal 017 bs w vagu i ustawic zaplon patrzac na 3 poz (idle synch) +-3 stopnie ------ u mnie obecnie jest -9 stopni Prosze doradzcie cos bo zglupialem i nie wiem jak to zrobic a nie mialem wczesniej doczynienia z polautomatyczna kopulka Wiem ze zadaje trudne pytania zawsze takze z gory licze na to ze nie otrzymam na ten temat zadnej odp Pozdrowienia
bartek1605 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 12 PGMP na jałowym, jak chcesz moge zerknąć jutro ile jest u mnie :gwizdanie:
lukjar7 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2011 12 PGMP na jałowym, jak chcesz moge zerknąć jutro ile jest u mnie :gwizdanie: jak mozesz to zerknij a nie trzeba blokowac kompa vagiem ? nie bedzie on korygował kata jak sie go nie zablokuje ?
Rekomendowane odpowiedzi