witux Opublikowano 15 Grudnia 2011 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Jeździłem na 10W40. Posiadam instalację gazową sekwencyjną. Przebieg 250k. Teraz się zastanawiam jaki olej lać. Mechanik, który robił mi silnik poleca 5W40. Co Wy na to? Co było zrobione: - planowane dwie głowice - docieranie zaworów - wymiana uszczelniaczy - docieranie gniazd zaworowych - wymiana termostatu - wymiana paska rozrządu - wymiana koła pasowego - wymiana uszczelek pokrywy zaworów x2 - wymiana uszczelek kolektora wydechowego x2 - wymiana uszczelek głowicy x2 - wymiana uszczelek kolektora ssącego x2 - wymiana uszczelek miski oleju x2 - wymiana simeringu - wał tył - wymiana simeringu wałków rozrządu x2 - wymiana simeringu - wał przód - wymiana uszczelniaczy trzonów zaworów x12 - usunięcie nagaru z silnika
grzes1150 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Trzeba było zrzucić miskę i machnąć nowe pierścienie 5w40 jak najbardziej np X-cess
witux Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2011 Trzeba było zrzucić miskę i machnąć nowe pierścienie 5w40 jak najbardziej np X-cess Miska była zrzucona. Co do pierścieni to były w dobrym stanie więc nie wymieniane a polerowane.[br]Dopisany: 15 Grudzień 2011, 07:49_________________________________________________Olej kupiłem Motul 8100 X-CESS 5W40. Zgodnie z zaleceniami producenta tego oleju http://ew5.earlweb.com/recommendations.php?keywords=audi&vehicle=1824&site=41®ion=59&language=7&brand=45
McBoss Opublikowano 15 Grudnia 2011 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Co było zrobione: - planowane dwie głowice - docieranie zaworów - wymiana uszczelniaczy - docieranie gniazd zaworowych - wymiana termostatu - wymiana paska rozrządu - wymiana koła pasowego - wymiana uszczelek pokrywy zaworów x2 - wymiana uszczelek kolektora wydechowego x2 - wymiana uszczelek głowicy x2 - wymiana uszczelek kolektora ssącego x2 - wymiana uszczelek miski oleju x2 - wymiana simeringu - wał tył - wymiana simeringu wałków rozrządu x2 - wymiana simeringu - wał przód - wymiana uszczelniaczy trzonów zaworów x12 - usunięcie nagaru z silnika ile wynioslo? :>
witux Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2011 2600zł za wszystko wraz z częściami.
witux Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2011 Te tłoki obok głowic nie są moje . To od jakiegoś innego dziadka.
Luka3s Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 ciekawe ile by u mnie wyniósł taki remoncik
Rekomendowane odpowiedzi