andreass211 Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 witam czy moze ktos mi podpowiedziec gdzie dokładnie jest czujnik poziomu oleju w moim audi (alt)musze wymienic bo co chwilke mi sie zapala ze za małooleju mam a wiemze olej jest Prosze nazywac tematy zgodnie z regulaminem tym razem poprawilem
Musashi Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 czujnik poziomu oleju i jego temperatury G-266 znajduje sie od spodu miski olejowej
andreass211 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Opublikowano 20 Marca 2008 dziekuje za podpowiedz ,a jak to jest z temperaturą oleju jesli by była za duza to jak informuje komuter , moze jamam problem z temperatura prosze o jakies wiadomosci na ten temat dziekuje
andreass211 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Opublikowano 20 Marca 2008 wyswietla sie ze oleju minimum [br]Dopisany: 20 Marzec 2008, 14:51 _________________________________________________a wiem ze olej jest na bagnecie widac,mam nadzieje ze to tylko czujnik.....a nie jakies inne problemy
Musashi Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 podalaczales VAG-a? sprawdz zlaczke. odepnij ja i podepnij na nowo. jezeli nie pomoze wtedy dopiero wymiana czujnika.
andreass211 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Opublikowano 20 Marca 2008 vag-a podłaczałem w grudniu ostatnio jak byłem w kraju a sam tego nieumiem robic , czyli mówisz ze odłaczyc czujnik i podłaczyc spowrotem ok tak zrobie tylko najpierw musze goznalezc nawet niewiem jak on wygląda ale znajde dziekuje za odpowiedz,pozdrawiam
Musashi Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 przeciez ci napisalem dokladnie gdzie sie znajduje. chyba wiesz gdzie jest miska olejowa? :gwizdanie:
andreass211 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Opublikowano 20 Marca 2008 wiem wiem juz to zrobiłem i arazie jest dobrze zobacze jutro jak pojezdze troszke dzieki
piter23 Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 Witam serdecznie! ostatnio robilem remont silnika, szlif na glowicy wymiana zaworow itp, i od tej pory co jakis czas zapala mi sie kontrolka ze jest minimalny poziom oleju w silniku, ale olej jest w silniku, tylko ze gdy sprawdzam na bagnecie to raz ten olej jest ok, tyle co powinno byc, a raz faktycznie na minimum, juz kilka razy mi sie tak powtorzylo ze raz oleju bylo w sam raz a pozniej minimum, itd itd...czy to moze byc czujnik oleju? czy cos innego? prosze o podpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi