crash Opublikowano 16 Grudnia 2011 Opublikowano 16 Grudnia 2011 w sobotę roztrzaskało w mojej a4-ce śmigło wentylatora, te które kręci się na sprzęgle wiskotycznym. przy okazji uszkadzając parę innych części. i tu moje pytanie do kolegów z forum posiadających silniki 2.5 v6 TDi Quattro 180 ps (AKE). czy pomiędzy tym śmigłem a chłodnicą istnieje osłona wentylatora(tunel) bo nie pamiętam czy tam coś takiego było. szukałem na allegro lecz nigdzie jaj nie znalazłem. w Etce znalazłem 8E0121207B że niby jest coś takiego jako część lecz ku mojemu zdziwieniu jest kosztowna i dostępna tylko w serwisie.
yaboo Opublikowano 16 Grudnia 2011 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Nie ma dodatkowego tunelu, wentylator wchodzi częściowo we wzmocnienie czołowe. Ten numer który podałeś dotyczy silników z elektrycznym wentylatorem chłodnicy wiec od 2004 r. w górę.
crash Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2011 przyczyną rozlecenie śmigła wentylatora było zepsute sprzęgło wiskotyczne. i tu moje następne pytanie jak kupić to jakiej firmy i jakie są ceny.
maverick215 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Opublikowano 22 Grudnia 2011 ja kupiłem najtańsze na allegro za około 90 zł + wysyłka i sprawuje się dobrze do dziś od około roku
majkel_majki Opublikowano 22 Grudnia 2011 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Behr będzie ok, na 90% było takie sprzęgło montowane na pierwszy montaż.
Rekomendowane odpowiedzi