LUKASZdiy Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witajcie, obecnie w moich audiczkach wymieniłem radyjka zarowno w mojej B3 jak i żony B5 założyłem Audi Concert + zmieniarka mam kilka pytan odnośnie radyjka może znawcy coś pomogą: Czy jest możliwe dorobienie sterowania np z kierownicy, nie chodzi mi o samo wykonanie wymiane kiery a o sposób wydawania komendy czy jest to prosta drabinka rezystorowa czy jakieś bardziej skomplikowane rozwiązanie np szyna danych, RS itd? Radio w ustawieniach zaawansowanych ma mozliwośc konfiguracji NAVI jak i Tel o co z tym chodzi? można coś takiego podłączyć? Może ma ktoś z kolegów instrukcje do tego radyjka?[br]Dopisany: 18 Grudzień 2011, 00:22_________________________________________________Do tematu dołacze jeszcze jedno zapytanie, z uwagi iż ceny używanych kierownic nie są wysokie, jak wygląda kwestai podłaczenia kiery do radia? Czy podłączenie jest bezpośrednie poprzez określoną wiązke kiera---> radio? Czy podrodze są jeszcze jakies moduły, komputer samochodu ?
przemciotorun Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 ogolnie zalazy wszystko od sterowania w kierownicy u mnie wystarczylo podpiac tylko jeden kabelek z kierownicy do radia... http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=132062.0;highlight=podlaczenie+kierownicy+multifunkcyjnej ale jest jeszcze jeden watek http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=184548.0
LUKASZdiy Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2011 Dziękuję, że w koncu ktoś mi pomogł, pozwolisz jednak, że zadam kilka pytań Co z wiązkami sterującymi do kiery, trzeba je ciagnąć jeżeli tak to którędy? Czy możesz określić jaką kierownice zakładałes?
przemciotorun Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 40 cm kabla u mnie wystarczylo i dwa piny z jednej i drugiej strony, kiera jest z a6 c5 96r wer.us
LUKASZdiy Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2011 którędy i jak przeszedleś kablami? z kiery do radia
przemciotorun Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 jak zdejmiesz ta gorna obydowa z kierownicy i wyciagniesz radio to wszystko bedziesz widzial.... nie ma wiekszego problemu jak tak spojrzysz to praktycznie radio masz obok kierownicy tylko ze kabel puszczasz tylem
LUKASZdiy Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2011 chodzi mi głownie o przejscie w kolumnie kierownicy
przemciotorun Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 chodzi mi głownie o przejscie w kolumnie kierownicy niema tam wiekszego problemu jest sporo miejsca
LUKASZdiy Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2011 a jak rozwiązałeś kwestie zawijania przewodu przy skręcaniu kierownicą?
przemciotorun Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 to nie jest tak, z kierownicy wychodzi kostka ktora podlanczasz do drugiej, zwijanie i rozwijanie Cie nie interesuje tylko musisz doprowadzic kabel do tej kostki, w moim przypadku byla to ta sama kostka ktora lacz przewod od klaksonu z kierownicy z reszta instalacji
LUKASZdiy Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2011 Czyli miales juz jakies wolne wiązki?
przemciotorun Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Czyli miales juz jakies wolne wiązki? tam sa wtyczki 5 lub 6 pinowe a tylko jeden jest wykozystany albo dwa juz nie pamietam dokladnie
Rekomendowane odpowiedzi