audisan Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witam, czy głośniki wysokotonowe w boczkach drzwi w nagłośnieniu BOSE, mają kondensator przy obudowie, czy podział pasma idzie ze zwrotnicy wbudowanej we wzmacniacz? stawiam na to pierwsze, ale zdejmując boczki chciałbym już mieć dokładną informacje aby szybko przełożyć głośnik. drugie pytanie: jaką moc ma wziacniacz? nosze się z zamiarem podmiany głośników w przednich drzwiach na PowerBas jeśli wysokotonowe mają kondensator to muszę zainstalować do PowerBasów dedykowaną zwrotnice a to robi robote z kablami dzięki za odp. pozdro
Raf_kk Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Tweeter bose jest spięty razem w kostce z wooferem. Do tego wpięta jest kostka idąca od wzmacniacza(zielony/zółto-zielony(+)). Ja kupiłem niedawno właśnie 13-stki PB s-5c i wszystko z zestawu wpinasz w zwrotnicę i po problemie. Jedyny problem jest taki, ze brakuje WAT-ów. Trochę brakuje mocy seryjnemu wzmacniaczowi- wymieniłem tylko jedną stronę i gra zdecydowanie ciszej niż ori bose. 4ohmy robią opór lekko większy:) Zastanawiam się czy jest szansa puścić tylko przewody sygnałowe od seryjnego wzmacniacza do dodatkowego 2...może 4 kanałowego, w który będą wpięte tylko przednie głośniki?
Rekomendowane odpowiedzi