mcm Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 Mam małą firmę i chciałbym założyć stronę internetową - od czego zacząć i co po kolei robić ??
Gość Trzeniu Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 sprawdz czy jest wolna domena pod nazwę firmy dostawców jest kilku , wpisz w google : domena
mcm Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Opublikowano 21 Marca 2008 najlepiej jakby ktoś napisał krok po kroku, jak to ma wyglądać
mateeq Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 Musisz wykombinować jakiś serwer. Jeśli masz możliwość i trochę chęci to może to być stary PC, który będzie stał gdzieś z boku i pracował 24h/dobe, albo wirtualny który wykupisz albo znajdziesz jakiś darmowy. Potem jakaś domena np z nazwą Twojej firmy (po to żeby Twoj adres wyglądał np. www.twojafirma.pl, ale tego chyba nie muszę tłumaczyć ), a na końcu napisany projekt stronki wrzucasz na serwer i cieszysz się z powodzenia operacji. Pozdrawiam
adamq Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 Na początek musisz wykupić domenę i serwer. Polecam firmę - http://www.iq.pl/ . Na ich serwerach stoi nasze forum i ładnie śmiga :th: Na początek wystarczy Ci serwer Basic. Później stawiasz jakiegoś CMSa, pobierasz templatkę (motyw strony) i uzupełniasz zawartość. Dobrym wyborem będzie Joomla, albo PHP Fusion. Gdybyś miał jakieś pytania "co i jak", to wal na GG: 5648552 (jestem zawsze na niewidoku) albo PM.[br]Dopisany: 21 Marzec 2008, 09:44 _________________________________________________Oczywiście możesz skorzystać z opcji darmowych.
wit.s Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 Na początek musisz wykupić domenę i serwer. Polecam firmę - http://www.iq.pl/ . Na ich serwerach stoi nasze forum i ładnie śmiga :th: Na początek wystarczy Ci serwer Basic. Później stawiasz jakiegoś CMSa, pobierasz templatkę (motyw strony) i uzupełniasz zawartość. Dobrym wyborem będzie Joomla, albo PHP Fusion. Gdybyś miał jakieś pytania "co i jak", to wal na GG: 5648552 (jestem zawsze na niewidoku) albo PM.[br]Dopisany: 21 Marzec 2008, 09:44 _________________________________________________Oczywiście możesz skorzystać z opcji darmowych. Sorry, za OT, ale Stary, jak ty pięknie po chińsku napie*dzielasz
Flyer Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 Mam małą firmę i chciałbym założyć stronę internetową - od czego zacząć i co po kolei robić ?? Powinienes zaczac od okreslenia budzetu na ten cel... Jesli chcesz zrobic to sam, to nic dobrego z tego nie wyjdzie.
Rekomendowane odpowiedzi