majuDJ Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zauważyłem że w mojej prawej przedniej oponie ( gdy była na tylnej osi to było to samo) w przeciągu tygodnia ucieka około 1 atmosfery (bara), w tym czasie auto robi max 15km i resztę stoi. Np tydzień temu pompowałem do ciśnienia 2,2 a po tygodniu miałem zaledwie 1,3. W oponie nie ma żadnego gwoździa ani żadnego widocznego uszkodzenia. Dało by się to naprawić w jakimś dobrym zakładzie wulkanizacyjnym? Oponowa praktycznie nowa z 2009r
chriss Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Pewnie ucieka pomiędzy felgą a oponą (chyba że wentylem ) podjedz do gumiarza na pewno coś zaradzi
burus2 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 woda płyn do naczyń pędzel i sprawdzić gdzie ucieka u mnie ściągnięcie i nałożenie jak ucieka na styku felgi z oponą 15zł a za wymianę wentyla 25zł
Rafi78 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Wentyl do sprawdzenia to po pierwsze, po drugie jesli często bywa tak, że jeśli opona była zakładana na felgę kilkanaście razy np. jest to jej 3-4-5 sezon guma potrafi się na tyle już rozciagnąć, że powietrze będzie uchodzić przy rantach tak jak w twoim przypadku
pepik Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Miałem to samo w tamtym roku, w jednym kole schodzi mi powietrze, okazało się, że wulkanizator poskąpił "kleju" tego co się smaruje felgę i oponę przy zakładaniu, opona aut, ponowne smarowanie "klejem" i po problemie. Podejrzewam, że u Ciebie będzie to samo, ewentualnie ucieka wentlem.
Michał Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 sorry że się wcinam swoim OT w dyskusję, ale po co właściwie istnieje ten wątek? prośba w stylu "mam gwoździa w oponie, drodzy forumowicze pomóżcie mi go zlokalizować", albo "nie świeci żarówka, czyżby spalona?" no na litość boską...
Rekomendowane odpowiedzi