Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Buczenie w trakcie przyspieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam....

Od jakiegos czasu w czasie jazdy przy gwałtownym dodaniu gazu, słychac dosc głosne buczenie (charczenie) tak jakby od silnika, słychac to tylko w czasie ostrego przyspieszania. Wspomne iz jakies 3 miesiace temu miałem stluczke, znaczy sie zostałem uderzony w tył samochodu, i od tego momentu słychac ten dziwny dzwiek (układ wydechowy jest nienaruszony) Moze macie jakiś pomysł co to może być? :mysli:

Opublikowano

moze gdzies w dolocie powietrza jest jakas szczelina i dostaje sie ,,lewe powietrze``, moze ktorys plastik z obudowy filtra pekł?

Opublikowano

oo widzisz.. tama akurat nie patrzyłem, akurat ten dzwiek troche przypomina tak jakby lewe powietrze...

Opublikowano

moze gdzies w dolocie powietrza jest jakas szczelina i dostaje sie ,,lewe powietrze``, moze ktorys plastik z obudowy filtra pekł?

to ma jakieś znaczenie? :shocked: mam pekniętą obudowe i czasem też mi coś tam hałasuje
Opublikowano

wszystko ma znaczenie, caly dolot powinien byc jak najszczelniejszy. w ktorym miejscu masz peknieta obudowe??

Opublikowano

Na dolocie mam lekko pęknięta harmonijkę a obudowa jest pęknięta od przodu, przy samej lampie. Raczej wyrwany jest kawałek obudowy a nie pęknięty. Dobrze że przed filtrem jest dziura i za bardzo sie nie spieszyłem z zaklejeniem tego