Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Ładowanie , alternator , jakby szum ,pisk na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich .

A więc tak . Jak uruchomię silnik jak jest zimno ,mróz to słychać jakby piski od alternatora ( czyżby to łożyska :wallbash: ? ) później jakoś znikają choć czasem czuć takie po piskiwania jakby myszka piszczała . Wymienione rozrządy rolki napinacze paski micro itd . Wszystko nowe , może to wisko choć jak pisałem w innym temacie chyba działa mi na stałe . Druga sprawa wydaje mi się że ładowanie jest za wysoki daje foto z licznika . Jeśli jest za wysokie to co jest winne ? regulator napięcia ? czyżby ten regulator był razem z szczotkami zespolone ? i jak się wymienia to razem ?

Pozdrawiam

20111221364.jpg

Opublikowano

Wdg książki o Audi :woltomierz powinien wskazywać od 12 do 16V.Jeżeli przy pracującym silniku wskazania będą niższe niż 12V,należy sprawdzić układ elektryczny(akumulatora i alternatora).W czasie rozruchu napięcie może się obniżyc nawet do 8V.

Co do piszczących pasków to wiekszość z nas ma z tym problem-urok zimy :naughty:

Opublikowano

Ja już przestałem słuchać u siebie.

Opublikowano
  • Autor

a to nie piszczy alternator tylko pasek ? :embarrassed:

Opublikowano

pasek łatwo sprawdzić, wystarczy go polać odrobina wody, jeżeli przestanie piszczeć to wina paska, jeżeli nie to przyczyna leży gdzie indziej. Wtedy najlepiej zdjać pasek i kręcić osobno każdym kołem i sprawdzić co piszczy

Opublikowano

Po rozruchu altek jest mocno obciążony a sprzęgło jednokierunkowe może być już wykończone. Zobacz czy po rozruchu mocno drga napinacz. Jeżeli drga wymień sprzęgło alternatora. Wesołych !!!

Opublikowano
  • Autor

No niby drga ale ja wiem chyba cały czas drga . Przypomnę że wymieniałem na nowe paski oraz napinacz jak i rozrząd wraz z rolką prowadząca i napinającą . Sprzęgło alternatora ? a co to jest :embarrassed:

Opublikowano

sprzęgło alternatora to rolka na alternatorze. W jedna strone kreci wirnik a w druga nie