pstan Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Witam, Zauważyłem dziś że po zgaszeniu auta nie mogę włączyć świateł od oświetlenia wnętrza (np lampki do czytanie) dopiero po wyjęciu kluczyka ze stacyjki jestem w stanie je włączyć, świeci jakieś pół minuty i znowu nie można go włączyć aż otworze drzwi i wtedy działa kolejne pół minuty. Jak auto jest odpalone nie ma żadnego problemu. Sytuacja podobna do tej gdy zamknie się samochód pilotem w kluczyku auto ma wtedy odcięty prąd i oświetlenie nie działa. Wie ktoś może jaka może być tego przyczyna? Dodam że w ostatnich dniach zmieniałem kodowanie licznika aby wskazówka podświetlała się na zapłonie ale to raczej nie ma związku. Wcześniej oświetlenie działo normalnie i mogło świecić godzinami. PS Jeśli to nie ten dział to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie.
malpel Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 A masz założone ledy?. Bo ja założyłem jedną na próbę i powiem szczeże że jest to samo. Tzn. jak oświetlenie wygasa (led siedzi w lampce do czytania) owa lampka nie działa jak chce włączyć , druga gdzie jest zwykła żarówka działa normalnie.
studziany Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 Diody mają polaryzacje. Żeby działała Ci dioda do czytania musisz zmienić kierunek przepływu prądu w lampce - + zamienić z -. Dotyczy to tylko lampek do czytania.
pstan Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Opublikowano 10 Lutego 2012 U mnie temat sam się rozwiązał i teraz działa tak jak powinno.
krysjas Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 I jak kolego, naprawiłeś temat? U mnie jest to samo i nie mogę tego rozwiązać.
mirget Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Wiesz może które piny zamienić w wtyczce lampki?
Rekomendowane odpowiedzi