Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Montaż elektrycznych szyb w tylnych drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie krzycz kolego (capslock) bo tu tego nikt nie lubi...

Opublikowano

Można zacząć od ustawienia:

Select 46 (Comfort System)

Adaptation -> Function 10

-> Channel 61 (Variants Reduction)

0 - w/o light package / four door control modules (PR-QQ0/4R4)

1 - w/o light package / mech. window regulators rear (PR-QQ0/4R5)

2 - with light package / four door control modules (PR-QQ1/4R4)

3 - with light package / mech. window regulators rear (PR-QQ1/4R5)

• 1 rok później...
Opublikowano

wszystko ladnie pieknie ale przydał by sie dokladniejszy opis calej operacji np fotostory. Gdzie dokladnie trzeba sie wpiac z zasilaniem i co wkoncu z tym modulem komfortu?

Opublikowano

Fotostory jeszcze nie ma ale kilka osób na forum przymierza się do tej modyfikacji - także ze spokojem... W niedługim czasie na pewno coś powstanie.

Opublikowano

to czekam z niecierpliwoscia bo jak powstanie dokladne fotostory to bede nastepnym ktory usprawni swoja a4

Opublikowano

Czy któryś z kolegów mógłby mi udzielić informacji czy podnośniki do szyb manualne różnią się od elektrycznych?? Zwalił mi się podnośnik prawej tylnej szyby i chce kupić na alledrogo. Znalazłem podnośniki do manualnego i elektrycznego podnoszenia szyb i wg mnie nie różnią się nieczym (oprócz koloru plastiku). Jakie jest Wasze doświadczenie w w/w temacie??

pozdr :hi:

Opublikowano

Mnie się wydaje że podnośnik jest identyczny - kolorem mogą się różnić ze względu na rok modelowy - chyba w starszych był zielony plastik a w młodszych rocznikach niebieski... Tak czy siak w ETCE jest tylko jeden numer dla podnośnika bez rozgraniczenia na korba/elektryka. IMO to ta sama część - jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi...

Opublikowano

Właśnie też tak myślę. Aczkolwiek zastanawiają mnie te kolory: korby mają zawsze biały plastik, a elektryka niebieski. Dlatego pytanie czy to jest to samo. Ciekawym jest też, że etka pokazuje tylko jeden rodzaj tych mechanizmów: mianowicie z końcówką 8E.... C. Na alledrogo nie udało mi się znaleźć z końcówką C tylko albo bez końcówki lub z końcówką A lub B. Z tąd właśnie pojawiło się moje pytanie na ten temat.

pozdr :hi:

Opublikowano

Trzeba poprosić kogoś kto akutalnie grzebie przy drzwiach - aby odczytał nr z ponośnika i będziemy wiedzieć ;)

Opublikowano

Trzeba poprosić kogoś kto akutalnie grzebie przy drzwiach - aby odczytał nr z ponośnika i będziemy wiedzieć ;)

instalowałem elektryke tylnych szyb i nie wymieniałem podnośników gdyż silniczki pasują w miejsce korb bez przeróbek. Ponieważ miałem komplet do przekładki to siłowniki z niebieskim plastykiem 8E0 839 462 B i 8E0 839 461 B mi zostały i są do wzięcia.

Opublikowano

No właśnie może ktoś jakieś fotostory cyknie bo też bym się za to zabrał. :decayed:

Instalowałem elektryke tylnych szyb i nie wymieniałem podnośników gdyż silniczki pasują w miejsce korb bez przeróbek.

Nie trzeba nic przerabiać!? Tego się obawiałem ale cenna informacj mnie uspokoiła. :notworthy:
Opublikowano

Julo23 będzie rezał ;)