Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Montaż elektrycznych szyb w tylnych drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym zamontowac elektryczne szyby w tylnich drzwiach w audi a4 b6 2001 r. Kupilem caly komplet: boczki, przewodu, silniczki, podnosniki. Wszytskie czesci pochodza z audi a4 z roku 2004. Podobno jest to sterowane impulsami i nie bedzie pasowac do modleu 2001 ?? Jesli tak to czy jest mozliwosc przerobienia tego aby pasowalo do mojego typu. Prosze o wasze opinie.

Opublikowano

sterowanie jest takie samo wszystko idzie magistalą CAN. w B6 jest montowana od poczatku produkcji.

magistrala jest dostepna albo w tylnych drzwiach albo w slupku srodkowym.

OT z ciekawosci ile ciebie kosztowal ten komplecik? allegro?

Opublikowano

Zapodaj ceny czesci na pw. Sam o tym mysle :th:

Opublikowano

w którym dokładnie miejscu ta kosteczka jest ? w słupku?

Opublikowano
  • Autor

Wszystko znalazlem na allegro kosztowalo mnie to 600 zl ( 4 boczki drzwi, 2 podnosniki, 2 silniczki i 2 komplety przewodow ). A co do tej kostki to w ktorym dokladnie jest miejscu ?? Szukalem z moim elektrykiem i nie moglismy znalesc. Bylbym wdzieczny za fotki :>

Opublikowano

Witam,

Jakby ktoś był zainteresowany to ja właśnie przeprowadzam taką samą operację w mojej B5 i koszty mam podobne, tyle że już z montażem. I oczywiście służę rada gdzie szukać części ( nie allegro ).

Pozdro i sorki za OT

Opublikowano
  • Autor

Zamontowalem sobie juz wszytsko ale nie dziala w tylnich drzwiach podnoszenie/opuszczanie szyb oraz centralny zamek, za to podswietlenie w przyciskach tak. Wydaje mi sie ze jest to sprawa modulu komfortu, moze on byc zaprogramowany na 2 szyby elektryczne. Mozna go przeprogramowac ??

Opublikowano

oczywiscie, skad ma samochod wiedziec ze zamontowales elektryczne otwieranie tylnych szyb?

trzeba przeprowadzic kodowanie komputerkow sterujacych.

Opublikowano
  • Autor

Ile moze to kosztowac ?? I gdzie mozna to zrobic w Krakowie ??

Opublikowano

zainteresuj sie spotami krakowskimi. poznasz kolegow. a jezeli ladnie poprosisz moze ktos wspomoze.

Opublikowano

A mnie w wawie powiedzieli, że moduł komfortu trzeba będzie wymienić na wersję z 4 szybami. Przeprogramowanie nie wchodzi w gre...

Opublikowano

A mnie w wawie powiedzieli, że moduł komfortu trzeba będzie wymienić na wersję z 4 szybami. Przeprogramowanie nie wchodzi w gre...

Poziu zapewne w ASO? :gwizdanie:

jest 5 odmian komputerow komfortu, wszystkie odmiany dotycza obecnosci badz braku fabrycznego alarmu

opis odmian z etki:

8E0 959 433 AJ, BD kontrola wnetrza, syrena z podtrzymaniem zasilania, zabezpieczenie przed odcholowaniem

BA sterowanie zamkami, immobilajzer,

T, BB zredukowana moc nadajnika, z lub bez funkcji panic, inna czestotliwosc w stosunku do powyzszych,

reasumujac nie ma odmian sterujacych badz nie pozostalymi funkcjami komfortu. przynajmniej nie ma slowa w specyfikacjach

Opublikowano

No to trochę mnie pocieszyleś. Ciekawe czy się uda. :th: Czekamy na info :notworthy:

Opublikowano

zainteresuj sie spotami krakowskimi. poznasz kolegow. a jezeli ladnie poprosisz moze ktos wspomoze.

No bardzo ładnie napisane, wystarczy nawet dobrze przeczytać ten wątek i napisać do kogoś PW :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Bylem juz u dwoch elektrykow i lipa :confused4: obaj powiedzieli ze musze dokupic modul komfortu z sterowaniem na 4 drzwi, musi byc on z rocznika 2001 zeby pasowal (zamiennik mojego). Jesli ma ktos inforamcje na temat owego modulu prosze o kontakt :)

Opublikowano

jest inna mozliwosc. o ile dobrze pamietam na poczatku wychodzily B6 bez modulu komfortu wyposazone tylko w uklad sterowania szybami oraz centralnym zamkiem.masz kontrolke centralnego w tapicerce drzwi kierowcy? [br]Dopisany: 27 Marzec 2008, 23:01 _________________________________________________a wogole ktokolwiek podlaczal samochod do VAG-a?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Widze, ze temat przygasl. Z mila checia doczytalbym o dalszych perypetiach z tym zwiazanych, poniewaz mam podobny problem.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

odswiezam temat, ladnie wystartowalo ale finiszu nie widac :gwizdanie:

Opublikowano

Co do modułu to u mnie było tak - z tego co mi magik opowiadał, który zakładał. Podłączył wszystkie szyby do modułu, który miałem już w autku. Ręcznie się wszystkie szyby otwierały, ale z pilota nie. Wymienił moduł i teraz mi sie tylko z pilota prawa tylna nie otwiera - zamykaj się wszystkie. I tak już zostało. Nie wiem dokładnie jak to było robione, bo mnie przy tym nie było, wiem że moduł mam zmieniony :)

Opublikowano

...jezli kogos interesuje to mam do sprzedania Kompletne tylne tapicerki (silniki, przyciski, wiazki elektryczne). Wystarczy przelozyc do auta i podpiac do instalacji. Pasuja do A4 2001< B6, B7. Wszystko oryginalne.

Strona lewa i prawa

Prosze pisac na priv