Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Wymiana oleju w skrzyni Multitronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was w Nowym Roku:)

Poniewaz mam sobie zamiar wymienic olej (przebiej 200 tys)obdzwonilem wszystkich co mają w okolicy cos wspolnego z automatami, i oto wyniki:

Serwis automatów Bielsko - wymiana oleju 350 zl ( tylko czesc oleju zaleca co 40 tys)

Sopa Serwis - 900 zl bez filtra caly olej dzieki super maszynie plus jakies tam plukanie i uszlachetniacz (wymiana filtra wew co 3 wymiana oleju)

Palka Myslowice - 750 zl albo z filtrem 1750 i auto na dwa dni do nich

Chcialbym tylko wiedziec co o tym myślicie bo z reguły nie lubie przepłacać i nie wiem czy utzymanie atomatu jest takie drogie czy tylko wariują z cenami.. 6L oleju i 45 min roboty?

Nie mam tez pojecia co jest najlepsze dla skrzyni, bo np taki niby fachowiec w Wawy powiedzial ze wymienia sie olej a filtr tylko przy naprawie bo co wymieni filtr wew bo za jakis tam czas duży odsetek skrzyni pada...

Musze to zrobic do 3 tyg bo na oleju przejechalem juz z 70 - 80 tys i mimo ze go szanuje i jezdze jak dziadek pier**la to juz czas.

dzieki za odp i gdyby ktos polecil mi jakiergo mechanika to najlepiej z regiony Śląskiego do 150 km.

pozdrawiam i zycze milego wieczoru

Opublikowano

z multi to tylko do Bart-S - żadnych SSerwis itp

Opublikowano

Serwis automatów Bielsko - wymiana oleju 350 zl ( tylko czesc oleju zaleca co 40 tys)

Za tą cenę to nie będzie ori olej...

Sopa Serwis - 900 zl bez filtra caly olej dzieki super maszynie plus jakies tam plukanie i uszlachetniacz (wymiana filtra wew co 3 wymiana oleju)

Trochę sporo - poza tym, wymiana statyczna zupełnie wystarczy.

Palka Myslowice - 750 zl albo z filtrem 1750 i auto na dwa dni do nich

Filtr zewnętrzny - wcale nie jest powiedziane, że wymaga wymiany (a w takim przypadku to 1000zł wydane w błoto).

Chcialbym tylko wiedziec co o tym myślicie bo z reguły nie lubie przepłacać i nie wiem czy utzymanie atomatu jest takie drogie czy tylko wariują z cenami.. 6L oleju i 45 min roboty?

5L oleju i 2h roboty.

Opublikowano
  • Autor

No tez tak se myślelem pisałem na Priv ale no jak to koniec roku czasu malo i z odp rtez pomalutku i stąd tren watek założylem bo kurde mam 300 km ale jak siedze na forum z 2 lata to on powinien książkę wydac:):):):)

Opublikowano

Na święta i nowy rok chyba pół forum zjechało z zagranicy - każdy w czasie swojej wizyty w PL chce mieć zrobione auto ;) Czy to skrzynię czy coś innego...

Nie miejcie mi za złe, że w tym czasie - rzadziej się udzielam i odpowiadam na Wasze zapytania. Po prostu nie mam kiedy (no ale za kilka/kilkanaście dni ta burza minie ;)).

Robert - ten piątek niestety nie dam już rady ale jeśli Tobie pasuje to zapraszam za tydzień.

Opublikowano

Bartek chcesz powiedziec miedzy innymi o moim wozidle hahaha:)

Opublikowano
  • Autor

Na święta i nowy rok chyba pół forum zjechało z zagranicy - każdy w czasie swojej wizyty w PL chce mieć zrobione auto ;) Czy to skrzynię czy coś innego...

Nie miejcie mi za złe, że w tym czasie - rzadziej się udzielam i odpowiadam na Wasze zapytania. Po prostu nie mam kiedy (no ale za kilka/kilkanaście dni ta burza minie ;)).

Robert - ten piątek niestety nie dam już rady ale jeśli Tobie pasuje to zapraszam za tydzień.

No cóż zrobić:) Jakoś to przełknę:P Napisz mi tylko czy jest jakiś w miarę fajny sposób na ominięcie Łodzi bo akurat o 13-14 to ładnie będziemy tam kwitnąć nim dojadee do autostrady i jeszcze dam zarobić biednemu Kulczykowi:):) Wyszło mi 380 km wiec troszku jest do przejechania....

Opublikowano

Kolego 13-14 śmiało możesz jechać przez Łódź ,korki zaczynają się od około 15:00 a jak chcesz ominąć Łódź to z trasy kieruj się na Pabianice,Konstantynów Łódzki ,Aleksandrów Łódzki --> Poddębice --->A2

Opublikowano

U mnie też zbliża się wymiana oleju w skrzyni,dziś dzwoniłem do ASO VW w Świdnicy z zapytaniem co i jak i Pani z serwisu mniej-więcej powiedziała to co jest tu opisane na forum, czyli chyba wiedzą co robią,a więc wymiana co 50-60tyś.km,5l.oleju ATE-94zł za litr,225zł.wymiana przy 45 stopniach. :mysli:

Opublikowano

U mnie też zbliża się wymiana oleju w skrzyni,dziś dzwoniłem do ASO VW w Świdnicy z zapytaniem co i jak i Pani z serwisu mniej-więcej powiedziała to co jest tu opisane na forum, czyli chyba wiedzą co robią,a więc wymiana co 50-60tyś.km,5l.oleju ATE-94zł za litr,225zł.wymiana przy 45 stopniach. :mysli:

Coś drogie to ASO W Świdnicy. W ASB Długołęka za tą samą usługę (ATF+wymiana) pół roku temu płaciłem 450 zł.

A tak z ciekawości - pytałeś może jakiej specyfikacji ATF zalewają?

Opublikowano

hmm,tego nie pytałałem tylko podałem VIN i podali cenę 94 zł.za litr...a Ty znasz swój olej jaki wlali?

Opublikowano

ATF o specyfikacji, którą przewiduje producent - fabryczne oznaczenie G 052 180 A2.

Opublikowano

no to było to samo oznaczenie oliwy u nich,a to ciekawe z tą różnicą cen,100km do Długołęki :mysli:

Opublikowano

Co prawda ASB Długołęka, w związku z postem http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=236859.0 jest teraz na cenzurowanym :kox:, jednak ja i mój kolega serwisujemy u nich skrzynie od dłuższego czasu i jak na razie /odpukać/ jesteśmy z ich usług zadowoleni.

Nie wiem jakie opinie ma ASO w Świdnicy.

Opublikowano

ATF o specyfikacji, którą przewiduje producent - fabryczne oznaczenie G 052 180 A2.

Wlano Ci oryginalny olej czy też taki, który ma na naklejce oznaczenie fabryczne?

Opublikowano

Wlano Ci oryginalny olej czy też taki, który ma na naklejce oznaczenie fabryczne?

Tego dokładnie nie wiem, gdyż nie uczestniczyłem przy wymianie oleju, a na fakturze nie ma wzmianki o jego oznaczeniach. Jednak po wymianie, z czystej ciekawości spytałem jaki ATF stosują? Stwierdzili, że G 052 180 A2.

Opublikowano

Tego dokładnie nie wiem, gdyż nie uczestniczyłem przy wymianie oleju, a na fakturze nie ma wzmianki o jego oznaczeniach. Jednak po wymianie, z czystej ciekawości spytałem jaki ATF stosują? Stwierdzili, że G 052 180 A2.

Ile L jest na FV?

Opublikowano

Na FV jest tylko zapis "wymiana oleju w skrzyni biegów" i ... kwota do zapłaty :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Kolego 13-14 śmiało możesz jechać przez Łódź ,korki zaczynają się od około 15:00 a jak chcesz ominąć Łódź to z trasy kieruj się na Pabianice,Konstantynów Łódzki ,Aleksandrów Łódzki --> Poddębice --->A2

oki dzieki, dawno nie jechalem przez Łódz ale swego czasu jezdzilismy co miesiąc w str Torunia i miło tego nie wspominam..:):):)jechalem i jechalem i jechalem i czas jakoś tam szybciej leciał:):):)

No chyba że z Śląska ktoś jedzi do Bartka inna trasą która nie trwa 7 godzin :) :) To chętnie czekam na podpowiedzi :) :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

oki dzieki, dawno nie jechalem przez Łódz ale swego czasu jezdzilismy co miesiąc w str Torunia i miło tego nie wspominam..:):):)jechalem i jechalem i jechalem i czas jakoś tam szybciej leciał:):):)

No chyba że z Śląska ktoś jedzi do Bartka inna trasą która nie trwa 7 godzin :) :) To chętnie czekam na podpowiedzi :) :gwizdanie: :gwizdanie:

Z Bielska lecę zawsze przez Katowice i Częstochowę na Łódź. Potem prosto autostradą do Wrześni... 4,5h. Jeśli ominiesz Łódź to pewnie jeszcze szybciej.