Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Ogromne ilośći pary z wydechu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak mi się już nagrzeje auto, to tak kopci na biało z wydechu, że czasem na światłach zasłania inne auto :blink: Nie mam gazu, nawet po trasie dalej dymi. Raz stanąłem na dosyć stromej górze i poprosiłem kolegę o przygazowanie to ciurkiem woda poleciała. Zapachu też nie ma i się unosi inaczej niż spaliny więc na 100% to para wodna Paliwo tankuję Shell V Power. Da się jakoś tego pozbyć ?

Opublikowano

sprawdź czy to czasem nie uszczelka pod głowicą tak duże ilości pary to może być coś nie tak

Opublikowano
  • Autor

Na pewno nie uszczelka. Tyle płynu jest ile było od zawsze.

Opublikowano

Moim zdaniem to normalne .... nawet z nowych aut ciśnie para z rury i to mocno. Różnica temperatur, wilgotne powietrze .... ja mam dodatkowo gaz to za mną chmura zostaje

Opublikowano

Zrób test i poliż rurę. :naughty: Płyn chłodzący jest słodki więc miałbyś słodki wydech. :tongue4: Ale moim zdaniem masz wszystko w porządku. Jesień nam nastała zamiast zimy i jest duża wilgotność powietrza i stąd te dymy. U mnie też pluje podobnie.

Opublikowano

Zrób test i poliż rurę. :naughty: Płyn chłodzący jest słodki więc miałbyś słodki wydech. :tongue4: Ale moim zdaniem masz wszystko w porządku. Jesień nam nastała zamiast zimy i jest duża wilgotność powietrza i stąd te dymy. U mnie też pluje podobnie.

Logicznie byłoby polizać palca :P nie rure hehe

Opublikowano
:polew: prawie jak w dowcipie o blondynkach w windzie które też próbowały... :polew:
Opublikowano

Też mam podobny objaw, tylko, że mam gaz, lizałem wode z wydechu (oczywiście palec :naughty: ) i nie jest u mnie słodka, też się zastanawiam co może być powodem, może to przez katalizator, taka myśl mi przeszła przez głowe

Opublikowano

Też mnie to martwiło z początku bo mam tak samo :disgust: ale jak zobaczyłem nowiutkie Porsche Cayenne, któremu tak samo dawało parą z rur to się uspokoiłem :kox:

Opublikowano

Turbo ma to do siebie że pompuje więcej powietrza = więcej spalin, u mnie też paruje jak zły, w dodatku czasem aż zabulgocze od wody w wydechu, :decayed: i się tym nie przejmuje, pozdro.

Opublikowano

Warto jej w palnik dać, żeby wodę z tłumika wygotować :good:

Moja też paruje jak smok, a wszystko sprawne, jak butuje na drodze, to na szybę z tylu mi pluje woda czasem i potem znowu spokój na trochę, aż się nie nazbiera :decayed:

Opublikowano

Dokładnie, jak kolega wyżej pisze. Pojeździj jakiś dłuższy kawałek i dobrze go rozgrzej :naughty: to na jakiś czas będzie :good: Teraz taka pora i jak dojdzie do tego jazda na krótkich dystansach to mnóstwo wody zostaje w wydechu.