Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rejestracja samochodow sprowadzanych z Anglii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie szanowni koledzy oraz kolezanki ;). Czy od tego roku można rejestrowac samochody angielskie w PL oczywiscie przeorbione z kierownica po naszej stronie. Czy ten proceder został już rozwiązany ?? Prosze o wasze wiadomosci ;) Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

mój braciak przerabiał anglika i z tego co wiem to wystarczy przeglad techniczny i dokumenty do rej i po sprawie.

Opublikowano

Nigdy nie było problemu z rejestracją angilka przełożonego na naszą stronę. Problem był jeśli chciałeś zarejestrować bez przekładki ale podobno się zmieniło i już można.

Opublikowano

Nigdy nie było problemu z rejestracją angilka przełożonego na naszą stronę. Problem był jeśli chciałeś zarejestrować bez przekładki ale podobno się zmieniło i już można.

:no: Nie można.

Opublikowano

"angilka przełożonego na naszą stronę"

Czy to znaczy faktura z uprawnionego warsztatu... czy samoróbka w garażu u sąsiada? :mysli:

Opublikowano

Jak ja przekładałem kiedyś A3, to musiałem przynieść zaświadczenie homologacyjne z ASO, że auto jest przystosowane zarówno do ruchu lewostronnego jak i prawostronnego.

Opublikowano

Jak ja przekładałem kiedyś A3, to musiałem przynieść zaświadczenie homologacyjne z ASO, że auto jest przystosowane zarówno do ruchu lewostronnego jak i prawostronnego.

to kiere na środku dałeś bo nie łapię :mysli:

Opublikowano
  • Autor

I kto Ci to przerabiał ty sam w garazu na klockach :tongue4: czy warsztat ktory potem ci wystawil fakturke :)
Opublikowano

W zyciu bym nie dal nikomu do przekladki samochodu,juz wiem ze moje czesci by sie potem zle okazaly.Nie ma to jak samemu.A z tego co wiem to mozna zarejestrowac po przekladce bez wiekszych klopotow

Opublikowano

to kiere na środku dałeś bo nie łapię :mysli:

:facepalm: Ale czego nie łapiesz? Urzędasowi chodziło o to, czy samochód wyprodukowany do ruchu lewostronnego, jest konstrukcyjnie przystosowany i będzie mógł być dopuszczony do ruchu prawostronnego po przekładce. ASO wystawia taki dokument i przedstawiasz go w WK.

I kto Ci to przerabiał ty sam w garazu na klockach :tongue4: czy warsztat ktory potem ci wystawil fakturke :)

Przekładał mi warsztat, ale w moim WK faktura nie wystarczy, musi być świadectwo homologacji od producenta. Urzędasa nie przeskoczysz. :disgust:

Opublikowano
  • Autor

Ah te urzędasy :kox: strzelac do nich :D co biuro to inna interpretacja przepisow itp itd jedyne co dobrze robia to piją kawe z wiadra :evil:

Opublikowano

Ah te urzędasy :kox: strzelac do nich :D co biuro to inna interpretacja przepisow itp itd jedyne co dobrze robia to piją kawe z wiadra :evil:

Niestety prawda. :disgust::wink4: Chociaż zdarzają się wyjątki, ostatnio dzięki miłej pani, po zdaniu na kategorię A, na prawko czekałem 2 dni, więc jest nadzieja. :good:

Opublikowano

U nas w Turku jeszcze w tamtym roku było można bo sam rejestrowałem ciężarówke z Anglii, mogę sprawdzić czy coś się zmieniło. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Sprawdz zobaczymy :) warto by bylo zrobic hałas w PL o tych anglikach tzn o naszych urzędnikach :chytry:

Opublikowano

Kumpel sam robił przekładke w cytrynie i tera śmiga na polskich blachach :)[br]Dopisany: 06 Styczeń 2012, 22:36_________________________________________________W ogóle lipa wszedzie można rejestrować auta bez przekładki tylko w tej Polszczy się uwzięli :wallbash:

Opublikowano

Ale mam wrażenie że tylko polak jest w stanie robić przekładkę sam. Inne narodowości potrzebują do tego serwisów i warsztatów. Zresztą jak większość rzeczy potrafimy robić sami. komuna i państwo nas tego nauczyło :) Może to i dobrze :)

Opublikowano

No już tacy zdolni jesteśmy :decayed:

Opublikowano

"polak jest w stanie robić przekładkę sam"

Czytałem stary artykuł w AUTO o warsztacie przekładkowym - niektóre auta mają fabryczne przygotowanie do przekładki (przegroda z otworami pod obie strony) i homologację na obie strony. Czyli po przeróbce ma homologację.

Przeróbka polega tylko na przekładce/zamianie elementów.

Inne (wymieniano francuzy) NIE. Cięcie i spawanie w nich przegrody to ciężki temat i kłopot z homologacją.

Opublikowano

chłopaki u nas wypadków i tak jest w chooj jak są kiery po lewej stronie, a co dopiero jak by zalegalizowali po prawej to co drugie drzewo krzyż by stał bo przy wyprzedzaniu widoczność jest praktycznie zerowa

Opublikowano
  • Autor

Wypadki swoja drogą :) Chodzi tutaj o to czemu w niektorych miastach mozna rejestrowac a w niektorych nie :). Co pytanie to inna odpowiedz tak lub nie :)