Maniusiek28 Opublikowano 29 Marca 2008 Opublikowano 29 Marca 2008 Znalazłem na szrocie kata z plecionką (50zł) z zewnątrz ma się super.Natomiast to co jest w środku nie przypomina ceramicznego tworu lecz jakąś siatkę metalową.Może ktoś widział coś podobnego.Co to jest???
krzysiek23 Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 http://www.allegro.pl/item337767941_wklad_katalizatora_audi_a4_1_9_tdi.html to masz w kacie tj wklad kata,,,monolit jest za ta siatka
Yasiu Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 wydlubac i sprzedac :> za pokruszony monolit placa 190zl/kilo (ten z AFN wazy w granicach 0.6Kg, czyli jeszcze zarobisz na tym kacie... a z niego i tak juz nic nie bedzie)
krzysiek23 Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 dokladnie waga to 640g z AFN-a ale razem z ta cala obudowa jak na zdjeciach,takze monolitu jest tam ok 500g
basen Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 Nic nie rozbierac!!!!!! W calosci jest wiecej wart!! Panowie odbiegacie zupełnie od tematu [cayenne]
Maniusiek28 Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Opublikowano 30 Marca 2008 ale ja mam zamiar go zamontować u siebie, ciszej będzie .............jeździłem już bez kata i pewien mechanior powiedział mi że pada od tego turbina (nie wiem czy to prawda)
poziek Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 pewien mechanior no właśnie Nie założyłbym tego kata do siebie nawet jakby mi dopłacali. To nie ma sensu. Ten ze zdjęć jest zapchany syfem. Sugeruje jeździć bez kata :th:
krzysiek23 Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 zgadza sie ten ze zdjecia jest calkowicie niedrozny,ja bym go rozcial,wyciagnal srodek- wlozyl rurke perforowana,zaspawal i zalozyl spowrotem do autka z rurka bedzie cichszy
poziek Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 zgadza sie ten ze zdjecia jest calkowicie niedrozny,ja bym go rozcial,wyciagnal srodek- wlozyl rurke perforowana,zaspawal i zalozyl spowrotem do autka z rurka bedzie cichszy bardzo dobra rada :th:[br]Dopisany: 31 Marzec 2008, 13:25 _________________________________________________nie będzie widac, że kata nie ma
spanky Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 zgadza sie ten ze zdjecia jest calkowicie niedrozny,ja bym go rozcial,wyciagnal srodek- wlozyl rurke perforowana,zaspawal i zalozyl spowrotem do autka z rurka bedzie cichszy po co sie z tym tak pieprzyc .... ja uzylem takiego oto narzedzia do regeneracji katalizatorów :
Wihajster Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 zgadza sie ten ze zdjecia jest calkowicie niedrozny,ja bym go rozcial,wyciagnal srodek- wlozyl rurke perforowana,zaspawal i zalozyl spowrotem do autka z rurka bedzie cichszy po co sie z tym tak pieprzyc .... ja uzylem takiego oto narzedzia do regeneracji katalizatorów : nie zle takiego narzedzia nawet w ASO nie uswiadczysz
poziek Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 zgadza sie ten ze zdjecia jest calkowicie niedrozny,ja bym go rozcial,wyciagnal srodek- wlozyl rurke perforowana,zaspawal i zalozyl spowrotem do autka z rurka bedzie cichszy po co sie z tym tak pieprzyc .... ja uzylem takiego oto narzedzia do regeneracji katalizatorów : A pojecie ciśnienie zwrotne jest ci znane ??
spanky Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A pojecie ciśnienie zwrotne jest ci znane ?? tak .. jest mi znane ....
domel-x Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 zgadza sie ten ze zdjecia jest calkowicie niedrozny,ja bym go rozcial,wyciagnal srodek- wlozyl rurke perforowana,zaspawal i zalozyl spowrotem do autka z rurka bedzie cichszy po co sie z tym tak pieprzyc .... ja uzylem takiego oto narzedzia do regeneracji katalizatorów : dokładnie tak samo zrobiłem :>
poziek Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A pojecie ciśnienie zwrotne jest ci znane ?? tak .. jest mi znane .... To jak ono działa w takim razie gdy średnica rozpręzania spalin z około 2,5" robi się w 3,5" ?? a potem znowu w jakies 2,25" ??
Rekomendowane odpowiedzi