Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BKE] Problem z FISem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Mam problem z FISem. Za każdym razem jak odpalam kasują mi się wszystkie dane tzn. spalanie, śr prędkość itd. Podczas jazdy jest wszystko ok, wszystko pokazuje jak należy. Wyłącze zapłon, włącze pokazuje zapamiętane dane, odpalam i po chwili się kasują. Może to kwestia jakiś ustawień;/ Może ktoś pomoże.....

Opublikowano

to normalne że dane się kasują po ruszeniu. W Fisie masz zakładkę 1 i 2. 1- kasuje Ci wszystkie dane przy pierwszym ruszeniu a 2- zbiera Ci dane z dłuższego okresu ustalając średine spalanie itd.

Opublikowano

Poprawka - poziom pierwszy kasuje się po 2h nieodpalania samochodu lub niewłaczania zapłonu; poziom drugi bodajże po 99h jazdy.

Opublikowano

z tym 1 może masz rację, a z 2 tak nie dokońca tak wynika z moich obserwacji. Z tego co kojarze to 2 zakładka nie kasuje mi po 99 godz. tytlko zegar się przestawia na 00:00 a np. średnie spalanie jest w dalszym ciągu kontynuacją wcześniejszych 99 godzin.

Opublikowano

U mnie jest tak jak napisałem - kiedyś udało mi się przyuważyć zerowanie zegarka z 99:59 na 00:00 - przełączyłem na spalanie i na początku działał podobnie to wskazań chwilowych co oznaczałoby, że tez się wyzerowało. Po jakimś czasie zaczęło normalnie się uśredniać...

Opublikowano

z tym 1 może masz rację, a z 2 tak nie dokońca tak wynika z moich obserwacji. Z tego co kojarze to 2 zakładka nie kasuje mi po 99 godz. tytlko zegar się przestawia na 00:00 a np. średnie spalanie jest w dalszym ciągu kontynuacją wcześniejszych 99 godzin.

U mnie jest tak jak napisałem - kiedyś udało mi się przyuważyć zerowanie zegarka z 99:59 na 00:00 - przełączyłem na spalanie i na początku działał podobnie to wskazań chwilowych co oznaczałoby, że tez się wyzerowało. Po jakimś czasie zaczęło normalnie się uśredniać...

z tego co kojarze, nie mówie że tak jest na 100%