kenwood190 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam Czy da się samemu w garażu wymienić rozrząd wa audi a4 b5
GOLI Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Jeżeli masz narzędzia i pojęcie o tym co robisz to oczywiście że da rade. Ale jeżeli nie bardzo wiesz na czym polega wymiana rozrządu to lepiej sobie odpuść. Wymiana rozrządu to nie tylko "zdejmij stary i załóż nowy" nawet niewielka pomyłka i koszta idą w tysiące zł...
kenwood190 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2012 a co jest potrzebne do wymiany rozrządu
dobis1 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 dobry zestaw kluczy, zestaw części zamiennych i browarek aby się miło pracowało (tylko nie za dużo bo nie trudno o pomyłkę) no i na forum masz manuale jak co po kolei robić... poszukaj a znajdziesz
Chowix Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 WIEDZAA Polecam A4 sam naprawiam gdzieś na forum bodajże dostępny tutaj znajdziesz coś na pewno też odnośnie rozrządu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=232009.0 wszystko jest na forum poleciłbym Ci do mechanika zawieź, ale skoro sam chcesz to możesz spróbować
devon00 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 w mojej mechanik wzial 200zl za wymiane wiec mysle ze nie sa to az takie straszne pieniadze biorac pod uwage to ze musial sciagac zderzak i chlodnice
colins Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 A w mojej metropolii wołają 400-500 zł za robociznę i nie ma to tamto, muszę bulić i w najbliższy poniedziałek wyskoczę z takiej kwoty, bo jestem umówiony na wymianę rozrządu.
Roberto90 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Ja zapłaciłem 100zł bo mechanik przyjął mnie w swoim prywatnym warsztacie w domu. Wczesniej sie z nim dogadałem.
colins Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Dzięki za słowa pociechy. W mojej wiosce mechanicy są rozpieszczeni przez Niemiaszków, którzy kwotę 500 zł płacą z uśmiechem na ustach, bo u siebie za podobną usługę zapłaciliby pewnie też kilkaset, ale ojro. Tym sposobem zwykłe, biedne, polskie szaraki typu ja muszą bulić więcej niż w innych zakątkach naszego pięknego kraju.
lapsik Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Sam wymienialem i jest troszke zanbawy, glownie z rozebraniem przodu, wymienialem przy okazji lancuszek, ktory powoli zaczynal dawac o sobie znac. Najwazniejsza jest uwaga i dokladnosc. U mnie po zdjeciu obudowy .... w Deutschlang skad zjechal ktos zalozyl pasek przeskoczony o jeden zabek, cale szczesie bajzlu nie zrobilo, ale i nie pomagalo.
Rekomendowane odpowiedzi