Jump to content
IGNORED

[ALL B5] PHILIPS BLUE VISION W SOCZEWCE

Recommended Posts

Posted

Czołem, zostałem szczęśliwym posiadaczem lamp po II lifcie, póki nie mam sprysków nie chce wrzucać w nie HIDA, moje pytanie brzmi, jak wygląda i jak święca w/w żaróweczki?

Pozdro :kox:

Posted

tak jak reszta zwykłych żarówek :gwizdanie: nie oczekuj cudów :wink4:

Posted

czyli lepiej dozbierać i kupić HID + spryski, jak sie reza zderzak do takich sprysków?

http://allegro.pl/xenon-hid-spryskiwacze-reflektorow-model-ii-i2059287914.html

@offtopic

@Kowi87 masz ścieme lamp(jesli tak to czym przyciemniałeś, jaka widocznośc i co na to niebiescy)?

Posted

Kowiemu robił bixy kolega z forum...

A o rezaniu sprysków jest długi wątek na forum.... :good:

A tak poza tym...Żadna żarówka nie da nigdy takiego swiatła jak Xenon :decayed:

Posted

miałem te philipsy, kasa wyrzucona w błoto :thumbdown:

Posted

Kowiemu robił bixy kolega z forum...

A o rezaniu sprysków jest długi wątek na forum.... :good:

A tak poza tym...Żadna żarówka nie da nigdy takiego swiatła jak Xenon :decayed:

dokładnie dlatego hid 4300K i jest :good: oczywiście pozycyjne led
Posted

HID na początek to najlepszy wybór. Zarówki tak jak pisza koledzy pieniadze wyrzucone w błoto. U mnie trafiły w halogeny :gwizdanie:

Posted

Wielkie dzięki za odpowiedzi, nie chciałbym chinskich xexnonów, ile kosztuja porządniejsze?

Posted

allegro.pl ebay.pl -zobacz i porównaj :gwizdanie:

Posted

Wielkie dzięki za odpowiedzi, nie chciałbym chinskich xexnonów, ile kosztuja porządniejsze?

porządniejsze hidy kosztują po 300zł, ale nie masz pewnosci czy to nie to samo co reszta tylko z nawinięta marżą, jezdze od 4 lat na hidach i nie narzekam, żarnik 20zł :decayed:

Posted

W poprzedniej a4 mialem hidy. Własnie tak jak Ty chcialem "porządniejsze" :przebiegly: Wydałem 700pln (w roku 2007 bylo wiecej warte niz 700 dzis :decayed: )

No i dooopa, przede wszystkim koszmarnie siały po radiu i bardzo szybko pojawił się problem przy uruchamianiu: syczały przetwornice a światło było niebiesko - fioletowe. Dopiero jak się

całość rozgrzała wracało do normy czyli białego światła (4300 kelvinów). Pojeździłem z tym jakiś rok, było coraz gorzej i tym razem kupiłem coś z baardzo średniej półki cenowej: 210pln, barwa 5000K

płaskie przetwornice. I było o wiele lepiej. Stabilne białe światło, minimalne zakłócenia - dało się wreszcie normalnie Antyradia posłuchać. Wniosek jest jeden: wszystko to takie samo chińskie badziewie, cena nie świadczy o jakości. :decayed:

Posted

ja mam obecnie przetwornice z xenonowe.pl i żarnik D2S za 20zł z alegro, cb podłaczone na stałe żadnych zakłóceń :hi:

Posted

dowiedziałem się, że ponoć najlepsze przetwornice szły od mercedesa okluara, takie też kupie :)

Posted

dowiedziałem się, że ponoć najlepsze przetwornice szły od mercedesa okluara, takie też kupie :)

kup przetwornice z fajkami od avensisa producent koito do tego wypadalo by kupic zarniki d4s :good: ale nie wiem czy ci wejda w H7 gniazda, wiec zostaje zakupic przetwornice koito i hidowe zarowki moze to jakos bedzie dzialac, chociaz nie koniecznie :)