Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] A4 AFN Q Avant- IC od T5 str 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

o następny :a4fan: :quattro:AFN DOBRY WYBÓR :good:

Dzieki. Troszke sie go naszukałem.

coraz wiecej zielonych :a4fan::quattro: sie robi na forum :good: :>

Zielony the best :> :>

No Łaszczu co tu dużo mówić, furka za***ista. Zazdroszczę ci quattro. A tak pozatym prezent dla ciebie mam wiec musimy się jakoś spotkać.

spoko zgadamy sie :)

Bardzo dobry wybór co do silnika i napędu-gratulacje :good:

dzieki.Twojej furce, tez nic nie brakuje :)[br]Dopisany: 09 Wrzesień 2008, 11:13_________________________________________________Znalazłem pare fajnych fotek audi, jak byłem na Rajdzie Polski, Paprotki :)

dscn0824ul5.th.jpg dscn0827qj3.th.jpg dscn0830mm3.th.jpg dscn0831zy6.th.jpg dscn0876gv5.th.jpg

Opublikowano

ladny motorek ale przy Q to troche mół ale ladny awancik

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ladny motorek ale przy Q to troche mół ale ladny awancik

Zgadza sie. Ale turbo od 130 jest. jeszcze wymienie sprzegło i bedzie program. :)[br]Dopisany: 19 Wrzesień 2008, 20:00_________________________________________________No i przelosik gotowy :> zakończone 2ma duzymi koncowkami skierowane ku dołu :> i polekierowane na czarno:D a tu mały filmik http://pl.youtube.com/watch?v=W1KsXdv4ZnQ
Opublikowano

WOW. Zawsze takie coś chciałem miec :> :good:

Powiedz jak sie jezdzi w dalsze trasy na takim wydechu?? Nie za głośno?? Diesel nie BUCZY za bardzo??

Ile kucy przybyło po takiej modyfikacji??

Dzwięk na wyższych obrotach BAJECZNY :naughty::cool1:

Gratuluje.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

WOW. Zawsze takie coś chciałem miec :> :good:

Powiedz jak sie jezdzi w dalsze trasy na takim wydechu?? Nie za głośno?? Diesel nie BUCZY za bardzo??

Ile kucy przybyło po takiej modyfikacji??

Dzwięk na wyższych obrotach BAJECZNY :naughty::cool1:

Gratuluje.

Pozdrawiam

Jezdze na tym dopiero od 2ch dni. Wrazenia hmm?Auto szybciej wbija sie na obroty. Jeżeli chodzi o głośnośc to troszke buczy :>ale fajnie :naughty:Jezeli chodzi o trase to bede jechał do Łomrzy i spowrotem w niedziele, to zobaczymy czy mnie zmeczy.Poźniej bedzie jeszce robiony downpipe :cool1:[br]Dopisany: 10 Październik 2008, 11:43_________________________________________________Wydech nie jest zły. Na samym poczatku (850km) troszke mnie denerwował. Ale na dzien dzisiejszy, troszke sie okopcił i juz jest znacznie lepiej :> zrobiłem juz prawie 2 tysie w trasie z tym ukł. i jest całkiem ok;] Polecam bo dzwiek jest rewelka :naughty: :naughty: szczegolnie w tunelu :decayed:[br]Dopisany: 17 Październik 2008, 13:02_________________________________________________Nowy nabytek do mojej A4. Intercooler od T5 2.5 TDI :decayed:dsc00295icep6.jpg

w1280.png :) :>

Opublikowano

wow :hi: naprawdę fajny spręcik :-) , ogólnie jakie mmoce chcesz osiągnać >>?

Opublikowano
  • Autor

Ogolnie celuje na 180~190km. Narazie mam chipa(nie mierzone). Aktualnie turbo GT17(hybryda). Wolny wydech 2 cale. Teraz IC, na wiosne wtryski 230 i za jakis czas pompa 11. Zobaczymy jak wyjdzie...

Opublikowano

Niezłe mody!!!!

Ciągle mysle nad tym wydechem...............

IC sie zmiesci pod zderzakiem??

Opublikowano
  • Autor

Niezłe mody!!!!

Ciągle mysle nad tym wydechem...............

IC sie zmiesci pod zderzakiem??

Jeżeli chodzi o wydech, to jednak mógł by mniej hałasować. IC hmm nie wiem jeszcze nie sprawdzałem :decayed:ale sadze ze sie zmieści. Mysle ze kwestia jest dospawanie boków z alu i po problenie. Jak założe wstawie fotki.

Opublikowano

śrdek elegansi-taki chcem w następnej, kolerek też perfekt i najlepszy silnik. fajne autko-bravooo :good:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam. Dawno mnie tu nie było ale coś tam się grzebało. Po przez czyszczenie turbo (pompowała prawie 1.7 bara :confused4:) PozdrOOOO

2903091929.jpg

2903091623.jpg

0404092126.jpg

6189459042.jpg

Opublikowano

no ładnie :D widzę że jesteś zadowolony z Q ja uparcie szukałem bez Q i czasem teraz przy szybszym starcie brakuje :embarrassed:

Ładne moce chcesz osiągnąć i zmiany daleko idące, niestety skrzynia ograniczy Ci radość z "dużych" prędkości :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

Q jest wypasik :) Nie dość że za***iście się latem trzyma to i zima się fajnie bawię :naughty: Ja zarazem tylko szukałem w quattro :) A jeżeli chodzi o zmiany to zobaczymy jak mocowo pójdzie.

Opublikowano

co Ci sie stało z klimą?

Opublikowano
  • Autor

Jak pewnie widziałeś węże od klimy sa koło przedniej belki. Jechałem i na nierówności dobiło mi zawieszenie i się węże zgniotły. Teraz kąbinuje z dorabianiem węży i i naprawą gwintu w chłodnicy klimy :wallbash:

Opublikowano

dobrze że u mnie w okolicy jest gość co zęby zjadł na klimatyzacjach i dorabia węże w parę minut, tak samo przerabia chłodnice np gwinty itp. Jako jedyny ogarnął on klime w mojej byłej Marei (fiat marea) gdzie 3 węże i chłodnica nowe wyszły ponad 2500zł on za wszytko z nabiciem i odgrzybieniem wziął tylko 600zł....

Poszukaj właśnie kogoś takiego, który zajmuje się chłodnictwem,nie musi być to "autoklima"

Opublikowano
  • Autor

No ja już robię ta klime. Napewno będzie dużo taniej niż u ciebie ale muszę dłuuużej poczekać. Szkoda że muszę się trochę pomęczyć. BT:"AJU" dlaczego ty nie chciałeś quattro hmm?

Opublikowano

Uznałem że nie potrzebuję Q i że Ośka bez problemu przeniesie moc jaką chce uzyskać w swojej niuni. Poza tym nie zależy mi na szybkich startacg, nie ścigam się....

A na trasie ośka ma jeszcze mniejsze straty, no i pomyślałem też o spalaniu które w przypadku Q na pewnbojest trochę większe.

Zebrało mi się tego trochę (teraz wiem trochę naciągane, bardzije przestraszyłem się Q) i usilnie szukałem ośki omijając szeroko wszystkie Q