ryszard 123 Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Witam wszystkich mam pytanie czy ktoś z was naprawiał skrzypiący i ruszający się w przód i w tył fotel kierowcy poprzedni właściciel ważył jakieś 140 kg i tak go zrujnował ale do życzy potrzebuje namiar na jakiegoś fachowca co by doprowadził fotel do stanu używalności dodam że najlepiej z okolic Wrocławia pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebul Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 A moze poszukaj po szrotach fotela z rozbitka ? Mozliwe ze wyjdzie taniej, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszard 123 Posted January 25, 2012 Author Share Posted January 25, 2012 Tez tak myślałem ale chciałbym wiedzieć ile biorą za takie naprawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejAj3 Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 lepiej będzie chyba kupić na szrocie fotel...bo ten Twój po poprzednim właścicielu(140kg) raczej nie ma sensu naprawiać...a na allegro fotele są nawet za 120zł (zależy jeszcze jaki Ty masz) Link to comment Share on other sites More sharing options...
probi101 Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 A tak a propo jaki ten fotel masz sport czy zwykły naleśnik?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszard 123 Posted January 31, 2012 Author Share Posted January 31, 2012 sport i grzany +pompowane lędźwie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czesław112 Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Mam tak samo lata do przodu i do tyłu+ plecki odstają.Jest tam taki nit na którym to lata.A fotel też pompowany +lędzwie.Naprawa może być uciążliwa bo byłem juz u jednego wymieniałem rozrzad mówie zróbcie nie zrobili potem dałem do tapicera i tez nic nie zrobił takze nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robero321 Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Po pierwsze kolego to należy Ci się złota łopata żeby odkopywać temat z przed 4 lat Po drugie temat wiele razy poruszany łącznie z podaniem rozwiązania Więc SZUKAJ DOKŁADNIE a jak już znajdziesz to dowiesz się że w ASO są do tego zestawy naprawcze za około 50 zł Więc szukajcie a znajdziecie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czesław112 Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Zaraz ide wyciąne i pospawam ten fotel i tyle bedzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
setke Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 o zestawie naprawczym nie słyszałem,ale można zrobić tak jak tu przedstawiono http://a4-klub.pl/index.php?/topic/291991-ruszajacy-sie-fotel-kierowcy/ (nabić podkładkę),jak pospawasz chyba nie ruszysz fotela góra-dół. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robero321 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Słabo słuchasz http://a4-klub.pl/index.php?/topic/140992-demontaz-tylnej-oslony-fotela/page-1#entry2052386 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/287218-tylnia-plastikowa-oslona-fotela/ http://a4-klub.pl/index.php?/topic/226699-nr-czesci-zatrzaskow-gora-dol-fotele/ http://a4-klub.pl/index.php?/topic/23476-all-b6-plastik-na-tyl-fotela-kierowcy/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
setke Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 który z tych tematów rozwiązuje problem bujajacego się fotela? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czesław112 Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Pewnie rzaden kolega pomylił bujanie z pleckami hehehe.... .Ja wyciągnęłem go i nabiłem te podkładki jak pisałeś wcześniej ale naprawde naprawa tego fotela to udręka spawać sie nie dało bo nie będzie działał góra ,dół.jest o niebo lepiej ale nie do konca.Cężko nabić te podkładki bo luzu mało gną sie itd.Potem w pręcie stalowym wywierciłem wiertłem 10 dziure na te nity,kołek metalowy i we dwóch jeden trzymał fotel drugi prał tak aby jakoś ścisnąc te nity a jest ich 5 po prawej i 5 po lewej.Ciężka sprawa Ponoć regenerują fotele cena jakieś 200zeta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robero321 Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Który rozwiązuje problem odstających plecków ?? tyłu+ plecki odstają. Każdy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czesław112 Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 No właśnie.A bujania rzaden,Plecki naprawiłem jest ok tylko martwi mnie to bujanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
stasko Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 a mozna wymienic te nity na nowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts