smite Opublikowano 25 Stycznia 2012 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Podczas wymiany poduszki pod silnikiem prawdopodobnie naderwał się kabelek od owego czujnika. Vag wywala właśnie ten błąd. A objawy są takie: co jakiś czas mocno szarpnie w trakcie jazdy, na postoju potrafi zgasnąć. Gdzie znajduje się ten czujnik G28? Jak jest z jego wymianą? Dziękuje z góry za pomoc!
Sztomel Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opublikowano 26 Stycznia 2012 G28 jest widoczny w otworze po prawej stronie podstawy filtra oleju (na poniższym foto pod strzałką - widać jego 3 piny, jest przykręcony tylko jedną śrubą - torx - rozmiaru nie pamiętam)
smite Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2012 Dzięki! A mam jeszcze jedno pytanie żeby go wymienić trzeba wyciągać skrzynie? Tak mi mechanik lokalny powiedział..
konrad_A4 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opublikowano 26 Stycznia 2012 co prawda robiłem w poprzeczniaku, ale myślę, ze to samo. I nie był tam torx, a imbus 5 z kulkowym łbem cienki i w miarę długi coś a'la śrubokręt no i do tego trzeba było odkręcić podstawę filtra
ALBINEK Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Jest trochę gimnastyki ale da się go wymienić bez wyciągania skrzyni.
smite Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2012 Spoko jutro biorę się za robotę bo już mnie wkurza jak mi gaśnie przy światłach. Dzięki! EDIT: Czujnik wymieniony. Trochę było problemu z odkręceniem podstawy filtra. Ale od góry wszystko dało się zrobić. Jest odczuwalna zmiana. Auto nie gaśnie. Mam takie wrażenie jak by bujanie na biegu jałowym ustało.
Rekomendowane odpowiedzi