Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na początku tego tematu na 1 stronie masz podane moduły elektryki posługujące pakiet qq1

natomiast moduły drzwi też gdzieś były wyszczególnione ....

Opublikowano

Znając moje szczęście skoro nie mam MCE z QQ1 to modułów drzwi z QQ1 też nie będzie.

Opublikowano

o i problem się rozwiązał :) nie jest tak źle podświetlenie w drzwiach będziesz miał :wink:

Opublikowano

kazdy sterownik w drzwiach obsluguje lampki oswietleniowe .

Grześ oświetlenie klamki też każdy obsługuje?

Opublikowano

Ja u siebie wymieniałem sterowniki na full wypas ale to ze względu na składane lustra więc jakoś się nad tym nie zastanawiałem

Opublikowano

czyli reasumując dla potomnych :D QQ1 w MCE nie ma nic wspólnego z QQ1 w drzwiach i można nie mieć pierwszego mając drugie.

Opublikowano
  • Autor

czyli reasumując dla potomnych :D QQ1 w MCE nie ma nic wspólnego z QQ1 w drzwiach i można nie mieć pierwszego mając drugie.

W sterownikach drzwi lampki ( biała ,czerwona , podswietlenie rączki nalezy do Pakietu QQ1 )

Kodowanie jest w 42 , 52 ,62.72 a nie w MCE 09 .

Opublikowano

dzięki za pomoc:) Jak wyrezam to zdam relację. A możesz coś Grzegorz powiedzieć o wyprowadzeniu pinów pod oświetlenie nóg z tyłu ? Jakie terminale (numer) do kostki trzeba kupić i w które miejsca w kostce je podpiąć? Mówię o kostce żeńskiej pod siedzeniem , nie udało mi się schematu tego podpięcia znaleźć :eusathink: Chyba że to te ? 000 979 009 E

Edytowane przez edraven

Opublikowano

w kostce pod siedzeniem T10m piny 2 i 3 a jakie dokładnie tam piny w kostkę idą to nie wiem do tej pory nie skończyłem podświetlenia z tyłu. Poza tym potrzebujesz pinów męskich i żeńskich bo w kostkach nie ma instalacji i trzeba ciągnąć do MCE.

Schemat z pierwszego posta walnąłem Ci na czerwono kółka wtyk pod siedzeniami :)

8btnr4o4.jpg

Opublikowano

No własnie ja robie wersje na razie bez wpinania do MCE, tylko do zasilania lapki w podsufitce. Kiedyś jeśli będę zmieniał MCE pod bixa to będę miał już kable pociągnięte. Piny już mi się udało znaleźć, rzeczywiście 2 i 3 kostka czerwona, tylko jeszcze te piny męskie:/ Dzięki

Opublikowano

Żeby zrobić podświetlenie słoneczników trzeba je wymienić czy uda sie przeszczep z innych

Opublikowano

Lampki podświetlenia są umieszczone w podsufitce. W samych słonecznikach są tylko włączniki i raczej marne szanse żeby je przełożyć z innych.

Opublikowano

A jest gdzieś schemat podłączenia tego cuda :)

Opublikowano
  • Autor

A jest gdzieś schemat podłączenia tego cuda :)

Wrzuce w w wolnej chwili :)

Opublikowano

Schemat jest banalnie prosty. Podłączasz szeregowo lampkę i włącznik stykowy w "słoneczniku". Na jedym końcu dajesz masę, na drugim +12V (np. z lampki podsufitki) i cała robota.

69idnq8c.png

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam.

Wczoraj nastąpiła zmiana klamek na te podświetlane oraz oświetlenie w drzwiach.

Montaż banalnie prosty, kodowanie jeszcze prostsze:)

Poniżej fotka sterownika tylnych drzwi jaki posiadam, więc tak jak kolega Grześ powiedział sterowniki ten modzik chyba ogarniają wszystkie.

jRB2m973xs9RL.jpg

Opublikowano

Oświetlenie obsłuży ale składanych luster już nie :)

Opublikowano

Oświetlenie obsłuży ale składanych luster już nie :)

Ciężko, żeby sterownik drzwi tylnych obsłużył składane lustra ;)