Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odczytaj numer sterownika w drzwiach :wink:

Opublikowano

Ja mam niepełne kwadraciki i oświetlenie chodzi ok

Opublikowano

Obecnie mam z końcówka C ale zakupiłem na przód 8K0 959792H (pełne kwadraty przód) i nie wiem jak się zabrać za wymianę jak to poprzypisywać ale to potem. Mogę na razie założyć tylko instalację oświetlenia drzwi i zakodować a potem wymienić sterowniki

Opublikowano

Mogę na razie założyć tylko instalację oświetlenia drzwi i zakodować a potem wymienić sterowniki

A to nie lepiej zrobić wszystko od razu? Mniej rozbierania, ja też pokupiłem do siebie sterowniki pod składane lusterka i wiązki z lampkami i jak będę miał chwilę to wszystko na raz się zrobi.

Nie ma co sobie życia komplikować:wink:

Opublikowano

Od razu zapytam czy ta rozpiska tyczy się oświetlenia nóg i jeśli brakuje tego pinu w kostce to czy odpalę to podświetlenie drzwi

Wtyka 32 PIN ( kolor szary) PIN 17 oświetlenie przód

Wtyka 17 PIN ( kolor czarny) PIN 14 oświetlenie tył

---------- Post dopisany at 20:50 ---------- Poprzedni post napisany at 20:48 ----------

Super dzięki wielkie za wszelkie info w końcu trzeba się nauczyć od kogoś :wink:

Opublikowano

Podswietlenie przestrzeni nog a podswietlenie drzwi to dwa rozne kodowania i instalacje .

Opublikowano
Od razu zapytam czy ta rozpiska tyczy się oświetlenia nóg i jeśli brakuje tego pinu w kostce to czy odpalę to podświetlenie drzwi

Wtyka 32 PIN ( kolor szary) PIN 17 oświetlenie przód

Wtyka 17 PIN ( kolor czarny) PIN 14 oświetlenie tył

---------- Post dopisany at 20:50 ---------- Poprzedni post napisany at 20:48 ----------

Super dzięki wielkie za wszelkie info w końcu trzeba się nauczyć od kogoś :wink:

To są podłączenia lampek podświetlenia na nogi przód i tył które podlegają pod ambient lighting , z tego co wiem to podświetlenie wnęki w drzwiach też pod to podlega.

Będzie wszystko działało pod warunkiem że masz moduł centralnej elektryki który obsługuje QQ1, czyli że są w MCE piny 32/17 i 17/14.

Zobacz jaki masz numer MCE

Faktycznie za późno się zczaiłem kodowania ambient lighting drzwi są w sterownikach drzwi a to jakby inna instalacja:wink:

Opublikowano

Mce mam do wymiany już zakupiłem z końcówką P Spróbuje wymienić sterowniki w drzwiach powpinać instalację z lampkami i zakodować.

Opublikowano
Mce mam do wymiany już zakupiłem z końcówką P Spróbuje wymienić sterowniki w drzwiach powpinać instalację z lampkami i zakodować.

Podłącz lampki na początku na starych sterownikach drzwi może masz już tam piny i przyjmą kodowanie i zaoszczędzisz 400 zł na 4 sterowniki.

WRC pisze dobrze, to 2 rożne instalacje...

Opublikowano

Podłącz lampki na początku na starych sterownikach drzwi może masz już tam piny i przyjmą kodowanie i zaoszczędzisz 400 zł na 4 sterowniki.

WRC pisze dobrze, to 2 rożne instalacje...

Kupiłem tylko na przód bo chcę zrobić składane lusterko według rozpiski wrclaguny ale spróbuje tak jak mówisz.A to sie koduje osobno w każdym sterowniku

Opublikowano

Kodujesz każdy sterownik osobno:wink:

Opublikowano
Kodujesz każdy sterownik osobno:wink:

super dzięki za podpowiedz :wink: szczerze zaczynam dopiero się uczyć

Opublikowano

Wszystko jest jasno i wyraźnie opisane na pierwszej stronie wystarczy poczytać ze zrozumieniem (kilka razy:wink:) i się robi jasne jak słońce.:decayed:

Też będę robił ten modzik ale na razie zbieram grajdoły no i do marca mam gwarancję na autko więc mi się nie spieszy:banan:

Opublikowano

Panowie gdzie podłączacie kratki nawiemu? bo już szukałem trochę i nie mogę znaleźć dobrego miejsc

Opublikowano

Jedni radzą do podświetlenia włącznika świateł, inni do podświetlenia gniazda zapalniczki. Ja wybrałem to drugie rozwiązanie.

Opublikowano
Jedni radzą do podświetlenia włącznika świateł, inni do podświetlenia gniazda zapalniczki. Ja wybrałem to drugie rozwiązanie.

W włącznikiem jest cały czas napięcie albo go niema bo sprawdzałem, chyba jednak najlepiej pod tą zapalniczkę,tylko pod ta diodę się wpiąć

Opublikowano

zdecydowanie do podświetlenia gniazda zapalniczki :wink:

Opublikowano

Kable już porozciągane zostało tylko kodowanie heh :kwasny: A sterownik drzwi jak przekładam to tylko mam przepisać ten długi numer wywalić go i wsadzić nowy, wpisać ten numer ze starego dobrze skumałem

Opublikowano

W Long coding helper kopiuj wklej i dodaj co tam masz jeszcze dodać (lampki inne pierdoły)