Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Pocenie się na uszczelce pod głowicą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy.Wczoraj zauwazylem ze jakos mi sie poci na uszczelce pod glowica od strony filtra paliwa(patrzac na silnik z przodu auta to z prawej strony).Moze mi ktos doradzic czy to jest grozna sprawa czy nie?...pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Według mnie nic poważnego ale jeśli ci to przeszkadza możesz wymienić uszczelkę i po problemie

---------- Post dopisany 16-04-2012 at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany 13-04-2012 at 20:09 ----------

Według mnie nic poważnego ale jeśli ci to przeszkadza możesz wymienić uszczelkę i po problemie

Podepnę się jeszcze raz żle przeczytałem myślałem że mowa jest o uszczelce pod klawiaturą.U mnie jest podobnie zaczynająca się o strony rozrządu a kończąca się w okolicach 2 świecy żarowej nie wiem ale podejrzewam że zakończy się to na wymianie uszczelki i planowaniu,tylko pytanie czy można jeszcze z tym jeżdzić bo nie wiem jak ty ale ja aktualnie jestem za granicą co 2 tygodnie robię po 3 tys km nie wiem ile jeszcze wytrzyma?Pozdrawiam

Opublikowano

wrzuccie fotki

Opublikowano

Witam zrobiłem 2 zdjęcia myślę że wystarczy,proszę o opinie czy to coś poważnego.

http://www.fotosik.pl/u/damian866/album/1165039

Opublikowano

hmm nie wiem czy jest się czym martwić jabym jeździł i kontrolował czy to pocenie się nie zwiększa

Opublikowano

wyczysc i obserwuj.

Opublikowano
wyczysc i obserwuj.

Witam przez myśl mi przeszło również dokręcić głowice ale pozostanę przy obserwacji

Opublikowano
wyczysc i obserwuj.

Witam przez myśl mi przeszło również dokręcić głowice ale pozostanę przy obserwacji

:decayed::facepalm:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

czym to wyczyscic??

Opublikowano

u mnie jest tak samo jezdze ponad rok moze tez sie pocic od strony pompy paliwa jak nie masz oleju w plynie to jest ok

Opublikowano

Już tu jednemu, który ma B6 i identyczny wyciek koledzy doradzali żeby głowicę zwalał i uszczelkę robił...

Nie przejmuj się tym, jeśli chcesz mieć pięknie to weź płyn do mycia silników i wyczyść, jeśli nie przeszkadza, zostaw to.

Opublikowano

Mam to samo, tylko że w B6 (to te o którym mówi "bobikos") :wink: Zrób tak jak ja: wyczyść i obserwuj... Ja czyściłem długim pędzlem i odrobiną benzyny (tak by nie ściekała po boku silnika), w między czasie wycierałem to suchą szmatką (mikrofibrą) na długim pręcie i tak w kółko aż do uzyskania dobrego efektu. Może i trochę archaiczny sposób, ale rezultat jest ok. :wink: