Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pierszweństwo na parkingu (np. tesco) - pieszy czy auto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się nad taką sytuacją: jadę sobie alejką na parkingu i nagle ktoś środkiem takiej alejki urządza sobie w najlepsze spacerek do auta... - kto w takiej sytuacji ma pierwszeństwo? jakie przepisy obowiązują na parkingu...?

Dzięki za info :)

Opublikowano

zależy od danego sklepu.to jest teren wewnetrzny.czyli musiałbyś pytać w danej sieci.tak mi się wydaję może jestem w błędzie. :mysli:

Opublikowano

Z tego co wiem to parkingi pod centrami handlowymi są traktowane jako normalne ulice a nie tereny prywatne.

Opublikowano

Z tego co wiem to parkingi pod centrami handlowymi są traktowane jako normalne ulice a nie tereny prywatne.

też to potwierdzam
Opublikowano

mówiłem że mogę się mylić :polew:

Opublikowano

Pieszy ma pierwszeństwo tylko w strefie zamieszkania (określona znakami „D-40" i „D-41") .

Opublikowano

na niektorych parkingach sa malowane przejscia dla pieszych zeby tylko po nich mogli przechodzic, po tym tez mozna sie skapnac ze ogolnie parking to ulica, bo inaczej nie malowali by nic

Opublikowano

Dzięki Panowie,

Tak myślałem, ale nie byłem pewien... teraz będę wiedział kto tu "rządzi" :naughty: :bicz3: :buahaha:

Opublikowano

Dobrze wiedzieć taką pierdółkę. Miałem przypadek na parkingu podziemnym, jechałem wolno a babka mi wychodzi pod samochód i jeszcze odgraża co ty k...a robisz. Oczywiście moja odpowiedź była adekwatna do jej :) W żadnym wypadku nie było tam pasów.