LORD DIABLO Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Panowie zamarzla mi maska chcialem dolac plynu do spryskiwaczy ale lipa nie moge jej podniesc szarpie sie z nia ale nie chce sie otworzyc a nie chce uzywac sily zeby nie urwac niczego.Mial ktos podobny problem ??
Szarik Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Jesli na zamku otwarlo to musiala zamarznac na uszczelkach uruchom silnik niech troche zagrzeje to powinno puscic
MASATO Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 żeby to tak łatwo było zagrzać diesla na postoju psiknij odmrażaczem do szyb w koło maski, albo jak nie masz to polej płynem do spryskiwaczy i powinno puścić.
LORD DIABLO Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2012 pojezdzilem nim troche 90stopni dostal na blacie maska dalej nie chce sie otworzyc
bialy986 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Może wstaw do garażu gdzie będzie na plusie.Zazwyczaj to tylko pomaga,nawet w kwestii zamarzniętego płynu do spryskiwaczy :gwizdanie:
LORD DIABLO Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2012 Nie mam garazu auto stoi po chmurka
MASATO Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 odmrażaczem popryskaj w szczeliny na około maski albo zagrzej sobie ciepłej wody w domu do butelki i polej maskę na około w szczeliny
kalik Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 A może linka się zerwała lub zamarzła w pancerzu?
LORD DIABLO Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2012 maska podnosi sie na okolo 2 cm ale cos ja trzyma nie wiem czy zamek ma jakis jeszcze zaczep specjalny czy co tam jest nie przygladalem sie nigdy
kalik Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 A kiedykolwiek wcześniej podnosiłeś maskę do góry? Trzeba jeszcze wcisnąć zabezpieczenie, unieś ją delikatnie do góry i wsadź rękę pod nią nad znaczkiem, na grillu....
LORD DIABLO Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2012 tak podnosilem ja setki razy wiem jak to sie robi ale tym razem sie nie otwiera i cos ja trzyma
M.Arrkadiusz Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Może blokuję Ci się na zamku blokady,ryglu (tego od samo-otwarcia maski,od którego jest ten dzyndzel w grilu),spróbuj może przy otwarciu maski napchnąć ją lekko w prawo .
Szarik Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Moze co przy ryglu zamarzlo lub sie zlamalo
LORD DIABLO Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2012 wkoncu puscilo po wielu prubach spsikalem caly zamek wd 40 mam nadzieje ze juz sie takie cos nie powtorzy
szczuraz Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 u mnie przy minusowych temperaturach trzeba podnosić maskę za ten wystający dzyndzel z grilla. Tak jakby nie chciał ten zabezpieczający zaczep puścić. Mam śrubokręt i mu pomagam przez grilla jak trzeba. Sprawdź na otwartej masce czy przesuwa się po prowadnicy do końca łącznik pomiędzy plastikiem a zamkiem.
oktawiusz5 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 ja u siebie żeby ją otworzyć z zabezpieczenia muszę przycisnąć do dołu i wyciągnąć trochę ten dzyndzel wtedy się podnosi
medik Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Proponuję na przyszłość przed zimą, przesmarować ten zamek. I nie będzie takich problemów.
Rekomendowane odpowiedzi