Opublikowano 17 Listopada 201312 l Weź coś między 77Ah a 85Ah.Bedzie więcej prądu zimą. W Octavi ll założyłem 77Ah bo większy nie wlazl a w Wołdze mam 85Ah.Juz 2 lata spokoju. Oba Centra Futura. Molla u mnie szansy nie było dostać. :'( Sony Xperia Tapatalk 4 Pro.
Opublikowano 17 Listopada 201312 l Weź coś między 77Ah a 85Ah.Bedzie więcej prądu zimą. W Octavi ll założyłem 77Ah bo większy nie wlazl a w Wołdze mam 85Ah.Juz 2 lata spokoju. Oba Centra Futura. Molla u mnie szansy nie było dostać. :'( Sony Xperia Tapatalk 4 Pro. Seryjnie siedzi Moll DIN (72 Ah)380 A to wg.normy EN (72 Ah)640 A Jeśli mówicie żeby brac cos większego miedzy 77 Ah a 85 Ah to tak zrobie. Tylko czy nie będzie problemu z ładowaniem jeśli kupie akumulator o większych parametrach. Sorry za leserskie pytania:facepalm: Dzieki i Pozdrawiam:wink:
Opublikowano 17 Listopada 201312 l Ja swego czasu zauważyłem że taki ori fabryka ma np. 61Ah a to co jest na rynku żeby miało jego prąd rozruchu to juz 68Ah potrzeba w Bosch, Centra czy Warta. Dwa zawsze kupuje min 10-15Ah większy niż ori i nigdy z tego tytułu nie było problemu. Trzy to nie 126p na pradnicy tylko Audi ze 140 alternatorem. Mam 85Ah i doladowywac nigdy nie musiałem a w zimie pół osiedla wyjeżdża ze mną bo muszą z mojej prądu pożyczać. Jak rano wstaje to mnie zimą zawsze żona popedza "no idź już bo się przez ciebie sąsiedzi do roboty spóźnia". O:-) Sony Xperia Tapatalk 4 Pro.
Opublikowano 18 Listopada 201312 l jak sie mieści to bierz większy Weź coś między 77Ah a 85Ah.Bedzie więcej prądu zimą. W Octavi ll założyłem 77Ah bo większy nie wlazl a w Wołdze mam 85Ah.Juz 2 lata spokoju. Oba Centra Futura. Molla u mnie szansy nie było dostać. :'( Sony Xperia Tapatalk 4 Pro. Seryjnie siedzi Moll DIN (72 Ah)380 A to wg.normy EN (72 Ah)640 A Jeśli mówicie żeby brac cos większego miedzy 77 Ah a 85 Ah to tak zrobie. Tylko czy nie będzie problemu z ładowaniem jeśli kupie akumulator o większych parametrach. Sorry za leserskie pytania:facepalm: Dzieki i Pozdrawiam:wink: Ja swego czasu zauważyłem że taki ori fabryka ma np. 61Ah a to co jest na rynku żeby miało jego prąd rozruchu to juz 68Ah potrzeba w Bosch, Centra czy Warta. Dwa zawsze kupuje min 10-15Ah większy niż ori i nigdy z tego tytułu nie było problemu. Trzy to nie 126p na pradnicy tylko Audi ze 140 alternatorem. Mam 85Ah i doladowywac nigdy nie musiałem a w zimie pół osiedla wyjeżdża ze mną bo muszą z mojej prądu pożyczać. Jak rano wstaje to mnie zimą zawsze żona popedza "no idź już bo się przez ciebie sąsiedzi do roboty spóźnia". O:-) Sony Xperia Tapatalk 4 Pro. Dzieki Pozdrawiam.
Opublikowano 18 Listopada 201312 l siemano to jest możliwe ze do ADRa J1P battery 220 A (44 Ah) taki maly aku musi siedzieć??????? i taki wlasnie maly mam ori. mogę wsadzić większy? np. 55??
Opublikowano 18 Listopada 201312 l siemano to jest możliwe ze do ADRa J1P battery 220 A (44 Ah) taki maly aku musi siedzieć??????? i taki wlasnie maly mam ori. mogę wsadzić większy? np. 55?? Takie właśnie małe były wkładane fabrycznie. Śmiało bierz większy, 55Ah lub nawet 60Ah.
Opublikowano 18 Listopada 201312 l Łatwiej by było gdyby podali jaki alternator na wypasie 90, 120, 140A bo w sumie tylko to limituje akumulator. Do 90A 77Ah max bo zadyszki dostaje całość. Sony Xperia Tapatalk 4 Pro.
Opublikowano 21 Listopada 201312 l Jaki akumulator sugerujecie do B5 AJM(72Ah). Auto niegarażowane, dużo krótkich odcinków(częste zapalanie, gaszenie) także target podobny jak taxi. Moll, Futura?
Opublikowano 21 Listopada 201312 l Jaki akumulator sugerujecie do B5 AJM(72Ah). Auto niegarażowane, dużo krótkich odcinków(częste zapalanie, gaszenie) także target podobny jak taxi. Moll, Futura? 80Ah ---------- Post dopisany at 08:37 ---------- Poprzedni post napisany at 08:34 ---------- szukaj czegoś z Molla. U mnie siedział 8 lat. Następca to też Moll. Z tego co słyszę to max 5-6 lat teraz wytrzymują bo ludzie za rzadko by wymieniali.
Opublikowano 21 Listopada 201312 l Witam, obecnie posiadam ori varte 95Ah z 2003r, na wlepce J1U (pacjent jak w podpisie avf b6 q, z webasto) altek 140A. W przyszłym tyg planuję kupić nowy akumulator (obecny posiadał rok temu jakieś 60%pojemności wg testera boscha) ale nie jestem pewien wyboru, wstępnie wybrałem Varte silver 85Ah lub 100Ah-i tu się zastanawiam czy 100Ah to nie będzie za dużo, na doładowanie na tak krótkim odcinku - codziennie pokonuję trasę minimum 2 X 16km. Wysłane z mojego GT-I9070
Opublikowano 21 Listopada 201312 l I Jak nie ma webasto to 85 jest ok. Mam Centre Futura 2 lata i ok. Jak masz możliwość to Moll. Co do webasto to tu była kombinacja. http://a4-klub.pl/showthread.php?t=304607 Sony Xperia Tapatalk Pro.
Opublikowano 21 Listopada 201312 l panowie byłem dziś w sklepie po nowy aku i w dwóch sklepach proponowali mi do 1.8 72ah to nie zaduzo? altek ma 90A. tak podawal im katalog brac go?
Opublikowano 21 Listopada 201312 l Powinien dać radę. Ale chyba było coś rzędu 61 ori nie pamiętam. http://webshop-cs.tecdoc.net/centra/?language=PL&country=PL Sony Xperia Tapatalk Pro.
Opublikowano 21 Listopada 201312 l no to chyba go wezme a dokładnie chodzi o varta e43glue dynamic 72ah
Opublikowano 25 Listopada 201312 l witam mam do kupienia varte 70Ah 760A (en) jak myslicie bedzie dobry robie dlugie i mega krotkie trasy zalezy co jak. prosze o podpowiedz co jak czy brac. Sent from my GT-I9105P using Forum Fiend v1.0.
Opublikowano 25 Listopada 201312 l Kuźwa, a czytałeś ten wątek ? Popatrz sobie we wlepkę a nie klepiesz darmo w klawisze. To nie forum wróżek.
Opublikowano 25 Listopada 201312 l co sie tak unosisz po to jest forum zeby pytac. chce sie dowiedziec czy dobry i czy ogarnie sie w moim aucie. zal takich odpowiedzi czytac. Sent from my GT-I9105P using Forum Fiend v1.0.
Opublikowano 25 Listopada 201312 l Po to jest forum żeby je najpierw poczytać. W pierwszym poście tego tematu masz kody z wlepek,wystarczy tylko zerknąć. Ale po co,lenistwo i tyle z twojej strony. Po prostu ci się nie chce. A żal to czytać po raz setny jak ktoś pyta o to samo.
Opublikowano 25 Listopada 201312 l witam mam do kupienia varte 70Ah 760A (en) jak myslicie bedzie dobry robie dlugie i mega krotkie trasy zalezy co jak. prosze o podpowiedz co jak czy brac.Sent from my GT-I9105P using Forum Fiend v1.0. Z obecnej gamy JC masz tylko jeden akumulator Varty 70Ah i 760A, a jest to Varta Start&Stop PLUS w wersji AGM. Więc jeśli się nie pomyliłeś z parametrami, to wiedz, że nie jest to akumulator dedykowany do aut z umiejscowieniem pod pokrywą silnika!! Jeśli koniecznie chcesz akumulator w wersji Start&Stop to wybierz jego kwasową wersję, będzie to akumulator Varta Start&Stop 70Ah i 650A, chociaż tak naprawdę nie wiem po co Tobie taki typ akumulatora. Dla Twojego pojazdu z Varty masz do wyboru 5 akumulatorów ( tych w długości 278mm ) w trzech liniach produktowych: -Varta Black 70Ah/640A -Varta Blue 72Ah/680A oraz 74Ah/680A -Varta Silver 74Ah/750A oraz 77Ah/780A. Przy częstych, krótkich trasach wybierz sobie coś z Varty Blue, a najlepiej z Varty Silver.
Opublikowano 25 Listopada 201312 l Po to jest forum żeby je najpierw poczytać.W pierwszym poście tego tematu masz kody z wlepek,wystarczy tylko zerknąć. Ale po co,lenistwo i tyle z twojej strony. Po prostu ci się nie chce. A żal to czytać po raz setny jak ktoś pyta o to samo. Kolego jak bys chcial wiedziec to przeczytalem wiem co jak a nie moja wina ze nie mam kompltenej wlepki i nie wiem jaki mam miec wiec nie spinaj sie tak bo mnie nie znasz i nie wiesz ze jak cos chce to najpierw czytam szukam potem grzecznie pytam. Dziekuej Tym ktorzy zechcieli odp. Wlasnie z tym aku. jest tak ze kolega ma do sprzedania uzywke w bardzo dobrym stanie ale skoro jest tak jak piszesz ze lepiej go ominac ze wzgledu stop an go to ok wlasnie dziwilo mne to ze ma taki wysoki 2 wspolczynnik prad rozruchu. Raz jeszcze dziekuje za rozwianie watpliwosci Pozdrawiam.