Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z elektryką-rozładowuje akumulator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam małe pytanie w mojej a4 b5 rocznik 95 z niewyjasnionych przyczyn ciągle rozładowywuje się akumulator , myślałem że to wina wieku akumulatora wiec go wymieniłem lecz ten nowy tez nie wytrzymuje dłużej jak 24 godziny i ciągle sie rozładowywuje co to może byc?

Opublikowano

Witam mam małe pytanie w mojej a4 b5 rocznik 95 z niewyjasnionych przyczyn ciągle rozładowywuje się akumulator , myślałem że to wina wieku akumulatora wiec go wymieniłem lecz ten nowy tez nie wytrzymuje dłużej jak 24 godziny i ciągle sie rozładowywuje co to może byc?

Ogólnie temat rzeka, ale napewno gdzieś ciągnie lewy prąd lub przebicie gdzieś na kablach
Opublikowano

częstym a najtrudniej do zlokalizowania jest pobór napięcia przez centralny zamek, ale jak kolega napisał temat rzeka może to być wszystko od przewodów radiowych poprzez elektryczne szyby aż do silnika

Opublikowano
  • Autor

aha czyli najlepiej wizyta u elektromechanika i niech szuka? :evil:

Dzieki za odpowiedzi :>

Opublikowano

podłącz miernik i wyciągaj bezpieczniki zobaczysz na którym jest duży pobór mocy i dojdziesz.a temat już był na drugi raz najpierw :szukaj:

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej mówi, odłącz klemę od akumulatora i podłącz równolegle multimetr - z jednej strony do aku a z drugiej do klemy. Weź sobie kogoś do pomocy, kto będzie obserwował wskazania poboru prądu, a ty w tym czasie wyciągaj bezpiecznik i tak do skutku kiedy to pobór prądu spadnie. Miałem podobną sytuację i okazało się że centralny zamek mi wyładowuje aku.

Opublikowano

... odłącz klemę od akumulatora i podłącz równolegle multimetr - z jednej strony do aku a z drugiej do klemy...

To jest połączenie szeregowe!

Równolegle to będzie np. przy pomiarze napięcia na klemach akumulatora.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Mała pomyłka..

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej mówi, odłącz klemę od akumulatora i podłącz równolegle multimetr - z jednej strony do aku a z drugiej do klemy. Weź sobie kogoś do pomocy, kto będzie obserwował wskazania poboru prądu, a ty w tym czasie wyciągaj bezpiecznik i tak do skutku kiedy to pobór prądu spadnie. Miałem podobną sytuację i okazało się że centralny zamek mi wyładowuje aku.

poza błędem że to nie równoległe a szeregowe podłączenie :wink4: po co sobie życie komplikować.

Na podłączonym normalnie aku wyjmujesz pokolei bezpieczniki i sprawdzasz jaki prąd płynie. Później po rozpisce bezpieczników wiadomo co ciągnie dużo (powyżej kilku miliamper) prądu.

Opublikowano

W jeden dzień jak rozładowuje to musi być kilka A, sporo spory odbiornik z 80W!

• 1 rok później...
Opublikowano

A co powiecie na akcję:

Wracam do domu tuż po północy, wszystko działa cacy. Auto stoi cały dzień pod domem, przed chwilą chciałem wyjechać i.. otwieram z pilota, żadnej reakcji. Otwieram kluczykiem w aucie ciemno. Nie podświetliło się nic po otwarciu drzwi, nawet licznik przebiegu. Wołam ojca, żeby mnie odpalił z kabli. Plus do plusa, minus do minusa i tutaj snop iskier aż się jasno zrobiło. Oczywiście żadnej reakcji w moim aucie..

Jakieś pomysły? Zaczyna tracić cierpliwość do tego auta..