Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Concert 3 zamiast RNS-D?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Podejdzie bez problemu?

Chodzi o podłączenie i czy wpasuje się bez problemu?

Opublikowano

wpasuje się idealnie. jeśli chodzi o podłączenie to trzeba can z zegarów podłączyć do nowego radia no i kupić adaptor ISO2 do podpięcia concerta 3. do zrobienia bez większych problemów.

Ale jeśli masz kierę multi albo ci na takowej zależy to będzie problem nie do przejścia. Ta z B6 nie zadziała prawidłowo z radiami z B7.

Opublikowano

wpasuje się idealnie. jeśli chodzi o podłączenie to trzeba can z zegarów podłączyć do nowego radia no i kupić adaptor ISO2 do podpięcia concerta 3. do zrobienia bez większych problemów.

Ale jeśli masz kierę multi albo ci na takowej zależy to będzie problem nie do przejścia. Ta z B6 nie zadziała prawidłowo z radiami z B7.

Dzięki za szybką odpowiedź.

Can z zegarów by na fisie mi pokazywało jakieś info rozumiem? (obowiązkowe, czy można później to zrobić?)

Jeśli chodzi o ten adapter, mógłbyś zapodać przykład?

Kiera nie jest multi i na takowej mi nie zależy ;)

Pozdro

edit:

jeszcze jedno te zaokrąglone górne rogi jakoś nie będą "głupio" wyglądały? bo rns jest kwadratowa - chyba, że szukać tej kwadratowej.

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź.

Can z zegarów by na fisie mi pokazywało jakieś info rozumiem? (obowiązkowe, czy można później to zrobić?)

Jeśli chodzi o ten adapter, mógłbyś zapodać przykład?

Kiera nie jest multi i na takowej mi nie zależy ;)

Pozdro

edit:

jeszcze jedno te zaokrąglone górne rogi jakoś nie będą "głupio" wyglądały? bo rns jest kwadratowa - chyba, że szukać tej kwadratowej.

szukaj concerta do A4, nie ma zaokrąglonych krawędzi. Jak na allegro poszukasz adaptorów do rns-e to będzie to. z resztą chłopaki na forum tutaj pewnie jak poczytają wątek to dokładnie ci napiszą który bo nie mam 100% pewności a nie chciałbym żebyś kupił nie dokładnie taki jak trzeba.

Teraz masz RNS-D, czy on ci niczego na FIS nie wyświetla? masz tę nawigację zamontowaną fabrycznie czy dokładana? Jeśli dokładana to wiadomo czemu nic nie masz na fis...

Podłączenie can do concerta jest raczej konieczne, radio poprzez can dostaje info o włączeniu podświetlenia. bez tego nie podświetli ci się panel radia (przyciski), chyba będzie się wyłączać co jakiś czas. no i na fis nie zobaczysz sygnału RDS z radia ani info o utworze z CD.

Ale to podłączenie Can to jest naprawdę prosta robota, poszukaj tematu na forum wszystko jest opisane.

Opublikowano

Pomoże ktoś z tymi adapterami :rolleyes:?