Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
oj dobra czepiacie sie.. jezdze wkolo jezusa w swiebodzinie... wiec nie przekraczam na ogol setki....:) tak pytam bo roznica w cenie to 450 zl za zestaw i nie wiem czy lepiej zainwestowac w hamulce czy w tuner plus kamera cofania:)?

:facepalm:

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

glowa cie boli devastation? mam auto 4 lata i nie zapierdalam bo woze dziecko wiec nawet te 100 to raz w roku przekraczam i seryjne hamulce mi stykaja... chyba wlasnie sobie sam odpowiedzialem dzieki innym za dyskusje. pozdro

Opublikowano
już Ci na gadu mówiłem :decayed::decayed::decayed: z jednej strony jeśli nie przegrzewasz tych co masz to można pomyśleć po co... ale z drugiej strony to bezpieczeństwo... kiedyś moze Ci zabraknąc tego hamulca jak będziesz się spieszył :wink: Skoro i tak masz wymienic tarcze i klocki... no zresztą... wybór należy do Ciebie tak naprawde.

miałem ten sam dylemat..tył mi sie skonczył całkowicie, a zakup seryjnych tarcz i klocków na tył to jakies 400 zł:wink:

Sieman jak nie bedzie róznicy miedzy 288 a 320 to odsyłam towar jak dzo dzo:decayed:

Dzo-Dzo nie jest akurat tuaj dobrym przykładem bo to jedyna osoba na forum która się ze mną nie rozliczyła do końca i przestała odbierać telefony... :facepalm::facepalm::facepalm: Do tego jest oszustem bo powiedział że nigdy nie zakłądał tych hamulców po czym dowiedziałem się że było całkiem inaczej...

Opublikowano
glowa cie boli devastation? mam auto 4 lata i nie zapierdalam bo woze dziecko wiec nawet te 100 to raz w roku przekraczam i seryjne hamulce mi stykaja... chyba wlasnie sobie sam odpowiedzialem dzieki innym za dyskusje. pozdro

tak pobolewa, jak czytam wypowiedzi rodem z patologicznej odchłani

załóz jeszcze cd-dvd, satelite, wodotrysk i woź swoje dziecko tym pierdzipudłem

z hamulcami od cintocento, brak słów....

Opublikowano

a myslalem, ze to audi montuje hamulce. Ale powaznie- skoro ktos dal hamulce takie a nie inne i ja nie zauwazam zeby mi byly potrzebne mocniejsze przy mojej jezdzie to skad ten bol d*py??. Pytam o opinie- kamera cofania przydatna bo slupkow nasrane i nie zawsze je widac- juz tylni zderzak malowalem... co prawda przedni tez bo wjechalem w dupe q7 ale bylo slisko i watpie zeby mocniejsze heble mi cos daly skoro i tak poszedl po lodzie... a pytam bo na zime mam 15 i o tym nikt nie wspomnial, ze 16 to minimum...

Opublikowano

tak pobolewa, jak czytam wypowiedzi rodem z patologicznej odchłani

załóz jeszcze cd-dvd, satelite, wodotrysk i woź swoje dziecko tym pierdzipudłem

z hamulcami od cintocento, brak słów....

Słabo się zainteresowałeś tematem bo już na pierwszej stronie jest wspomniane o tym, że 16" to minimum.

Opublikowano

Dobra dajcie koledze juz spokój...niech spokojnie sie namysli. Moje pierwsze pytanie tez było o felgi ale myślał ze pytam o letnie :wink:

Opublikowano

Otrzymalem kompletne zaciski tyl 288 TRW z audi A4 B6 3.0 tdi i moje pytanie nie mam w komplecie srub laczacych zaciski z jarzmami tj po dwie na kazdy zacisk i moje pytanie demontujac swoje zaciski zwyklaki 245 z moje a4b6 1.8t moge wykorzystac te sruby do nowych zaciskow i jarzm?

Opublikowano

nie masz 288 z B6 3.0tdi tylko z B7

śruby oraz blaszki do jarzm masz zawsze w kpl z nowymi klockami

ale stare możesz wykorzystać

Opublikowano

Wczoraj zmieniłem 312/255 na 320/288 i nie żałuję. Teraz to w końcu normalnie hamuje. Jeśli chodzi o tylne osłony to po zdjęciu starych przystawiłem je do tych z 3.0 TDI Q żeby zobaczyć jaka jest różnica w rozstawie otworów i okazało się że rozstaw i ilość otworów się zgadza więc nie musiałem nic przerabiać. Takie niespodzianki przy robocie to ja lubię.

Wysłane z mojego MT27i

Opublikowano

Za miesiac zaczniesz sie rozgladac za 345/300 mm :grin:

Opublikowano
Wczoraj zmieniłem 312/255 na 320/288 i nie żałuję. Teraz to w końcu normalnie hamuje. Jeśli chodzi o tylne osłony to po zdjęciu starych przystawiłem je do tych z 3.0 TDI Q żeby zobaczyć jaka jest różnica w rozstawie otworów i okazało się że rozstaw i ilość otworów się zgadza więc nie musiałem nic przerabiać. Takie niespodzianki przy robocie to ja lubię.

Wysłane z mojego MT27i

no to nie miałeś osłon od 3.0 tdi skoro pasowały... osłony z 3.0 tdi nie pasują bez wiercenia

Opublikowano

Dev narazie jestem w szoku jak to hamuje i miałeś rację (i nie tylko Ty) żeby nie bawić się w 312 tylko odrazu pakować 320/288.

Siemian osłony są na 100% z 3.0 TDI bo były demontowane z tylnego kompletnego zawiasu który był razem z dyfrem i od niego też brałem 320 bo były bardzo ładne w bardzo dobrej cenie. Osłony miały trzy otwory tak jak w moim aucie i wszystko pasowało. Dla mnie to dziwna sprawa z tymi osłonami. Jednym pasują a innym nie.

Wysłane z mojego MT27i

Opublikowano
Dev narazie jestem w szoku jak to hamuje i miałeś rację (i nie tylko Ty)

i co z tego ? i tak każdy musi sie przekonac na własnej skórze bo i tak nie uwierzy

czego Ty jestes zywym przykłądem

Opublikowano
Dev narazie jestem w szoku jak to hamuje i miałeś rację (i nie tylko Ty)

i co z tego ? i tak każdy musi sie przekonac na własnej skórze bo i tak nie uwierzy

czego Ty jestes zywym przykłądem

hamuja hamuja:wink: kolega zapier.... sie piszczelami o schowek jak ze 150 poszło do 0:wink:

288 to nadaje sie do Ibizy :wink:

Opublikowano
Za miesiac zaczniesz sie rozgladac za 345/300 mm :grin:

też mu to mówiłem .....:decayed::decayed::decayed:............ale.....:wink:....poczekamy ...pożyjemy....:decayed:

---------- Post dopisany at 02:57 ---------- Poprzedni post napisany at 02:48 ----------

.

.

.

.

oj dobra czepiacie sie.. jezdze wkolo jezusa w swiebodzinie... wiec nie przekraczam na ogol setki....:) tak pytam bo roznica w cenie to 450 zl za zestaw i nie wiem czy lepiej zainwestowac w hamulce czy w tuner plus kamera cofania:)?

kamerki nie ...ale tuner bym chciał mieć :kox::kox::kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

90013305_2_644x461_felgi-audi-16-5-112-sprzedaz-zamiana-zdjecia.jpg

takie cos z A3 podejdzie pod 320? :wink:

moge kupic w fajnej kasie

Opublikowano

Jakie ET ?

Opublikowano

Jak 42 / 43 to podejda pod 320

Opublikowano

to rozumiem że 288 z q tył podchodzi do nas bez żadnego problemu ?