Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wskazówka stanu paliwa przestała działać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Dzisiaj rano niestety musiałem moje a4 b6 odpalać z kabli. Po tej czynności wyskoczylo duzo kontrolek obok zegarów, wskazówki zadrżały i audi w końcu zapaliła. Licznik się nie skasował, jedynie data.

Przechodząc do sedna.. Wskaźnik paliwa pokazuje 0, zasięg też 0 mimo, że bak jest w połowie pełny. Po 3h po odpaleniu to samo. Może mi ktoś pomóc ? Same mam tylko problemy z tym samochodem w mrozy :thumbdown:

Opublikowano

test zegarów wykonaj powinno pomóc,jak nie to grzebanie dalej.

Opublikowano

VAG- pousuwać błędy. Tak jak kolega wyżej napisał - test zegarów, Jeśli nie pomoże to trzeba zajrzeć do pływaka.

Opublikowano

Witam

U mnie wczoraj przy mocniejszym ruszeniu nagle wskażnik paliwa poszedł na zero i na fisie pokazało też 0km a tankowałem godzine wcześniej ,telefon do mojego kolegi z aso audi i wskazówka żeby przy wyłączonym zapłonie wyciągnąc bezpiecznik nr. 15 i po 15 sekundach z powrotem włóżyć i faktycznie po przekreceniu zapłonu wskazówka się podniosła i fis pokazywał znowu 300km , mi tym sposobem pomogło tylko że to było w benzynie 1.8T

Opublikowano

zrób test zegarów tak jak chłopaki piszą. :hi:

Opublikowano

Witam

U mnie wczoraj przy mocniejszym ruszeniu nagle wskażnik paliwa poszedł na zero i na fisie pokazało też 0km a tankowałem godzine wcześniej ,telefon do mojego kolegi z aso audi i wskazówka żeby przy wyłączonym zapłonie wyciągnąc bezpiecznik nr. 15 i po 15 sekundach z powrotem włóżyć i faktycznie po przekreceniu zapłonu wskazówka się podniosła i fis pokazywał znowu 300km , mi tym sposobem pomogło tylko że to było w benzynie 1.8T

zgadza się bo to tzw. reset zegarów a na dobrą sprawę po ok.15 min. na włączonym zapłonie powinny się same z kalibrować,ale nie zawsze jest to regułą.
Opublikowano

Witam

zgadza się bo to tzw. reset zegarów a na dobrą sprawę po ok.15 min. na włączonym zapłonie powinny się same z kalibrować,ale nie zawsze jest to regułą.

to jest sposób na skróty tak jak mi powiedział koleś z aso jak chcesz sprawdzić czy działaja zegary - jeśli nie posiadasz kabel vag

Opublikowano

Miałem ostatnio to samo po odpaleniu z przewodów wyskoczyła rezerwa po podładowaniu aku wystarczyło go odpiąć na 5 minut i wszystko wróciło do normy

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj jeszcze wieczorem ładnie odpalała, dzisiaj rano otworzyłem i rozrusznik nawet nie zakręcił. Cos zaczęło cykać, zegary oszalały i wogóle jej nie mogłem zamknąć już potem. Zaholowałem do elektryka. Słabe akku ? Gwarancje mam, bo kupione jesienią.. Możliwe żeby prawie nowe akku tak mocno padło ?

Opublikowano

Zajrzyj do tematów odnośnie aku. Zależy jaki kupiłeś. Jak to wiele osób mówi, dzisiejsze aku to nie te co kiedyś.

Opublikowano
  • Autor

Elektryk wymienił akku, to co miałem już prawie nie dało sie ładować. Mogę zwrócić jakoś ten stary akku jak mam na niego jeszcze gwarancje ? Nie wiem jakiej firmy był, bo wsadzał go poprzedni właściciel.

Opublikowano

Zwrócić zawsze możesz, ale raczej i tak ci go nie wymienią. Poczytaj sobie inne wątki a dowiesz się wszystkiego.

Opublikowano
  • Autor

Stare akku ma przepaloną cele. Mogę go oddać / wymienić w ramach gwarancji ?

@Krystek_

Nie mogę poszukać. Jakie słowa kluczowe wpisywać?