Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Nie działa oświetlenie schowka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam maly problem z oswietleniem. Nie dziala u mnie oswietlenie schowka. Sprawdzalem zarowke i bezpiecznik. Sa ok. Co jeszcze moge zrobic w tym temacie??? Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem czy to podobna lampka jak w B5 ale wyciągnij ją i sprawdź ją dokładnie. Tam jest taki cycek który jak otwierasz schowek powoduje zwarcie blaszek i zapalenie się żarówki. Mi pękł kawałeczek tego mocowania i też nie działało. Może masz to samo u siebie.

Opublikowano

Witam. Mam maly problem z oswietleniem. Nie dziala u mnie oswietlenie schowka. Sprawdzalem zarowke i bezpiecznik. Sa ok. Co jeszcze moge zrobic w tym temacie??? Pozdrawiam

może podczas wyjmowania schowka, ktoś nie podpiął wtyczki :gwizdanie:
Opublikowano
  • Autor

Ide sprawdzic ta zarowke jeszcze raz. Mam jeszcze zapasowa to ja wrzuce.[br]Dopisany: 08 Luty 2012, 00:59_________________________________________________Jutro sprawdze miernikiem czy tam wogole biegnie prad. Moze tez niestykac cos na zawiasach dzwiczek. Dzieki za pomoc. pozdro[br]Dopisany: 08 Luty 2012, 01:22_________________________________________________Problem rozwiazany. Silownik byl rozlaczony z dzwidzkami. pozdrawiam

Opublikowano

Uważaj na ten siłownik. Ktoś go bez przyczyny nie rozłączył. Powszechnym problemem jest zacinanie się tego siłownika i w efekcie często łamie się zawias schowka.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

u mnie tez dzisaj pojawil sie ten problem ze przestal sie podswietlac schowek a do tego opadal jakby sie coś urwalo okazalo sie ze wypadl lub zlamal sie bolec(nie wiem bo go nie znalazłem) łączący schowek z siłownikiem ktory odpowiada za przeplyw pradu i ktory amortyzuje schowek.sprawa prosta zastapilem bolec śrubka i wszystko dziala jak nalezy

Opublikowano

Ja u siebie troszkę przymodziłem ten siłownik przy którym jest stycznik od podświetlenia bo też miałem obawy że może się to źle skończyć. Teraz klapa otwiera się bez większych oporów :whistling:

Opublikowano

Również miałem ułamane mocowanie siłownika do schowka.

Poprawiłem mocowaniem poprzez śrubkę od wewnętrznej strony tegoż schowka.

Pytanie.

Bardzo ciężko pracuje ten siłownik.

Da się go jakoś rozebrać i nasmarować ?

Opublikowano
Również miałem ułamane mocowanie siłownika do schowka.

Poprawiłem mocowaniem poprzez śrubkę od wewnętrznej strony tegoż schowka.

Pytanie.

Bardzo ciężko pracuje ten siłownik.

Da się go jakoś rozebrać i nasmarować ?

Da się rozebrać i przesmarować... ja tam jescze ten gumowy tłoczek lekko przytarłem i śmiga znacznie lżej :wink:

Opublikowano

wystarczy wywiercić mala dziurkę 2mm z tyłu cylinderka

Opublikowano

Rozebrałem,przesmarowałem bo był w środku suchy jak pieprz i po złożeniu pięknie działa.

Z tą dziurką z tyłu siłownika to zły pomysł.

Lepiej przesmarować.

Dzięki za podpowiedzi.