Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Problem z otwarciem bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

okazało się że naciskając zamek nie otwiara on tego regielka do konca i dlatego blokowało bagażnik.wygięcie cięgna łączacy zamek z mechanizmem rozwiązało sprawe;d

Opublikowano

a jak otwarłeś w końcu bagażnik ? po dobroci czy siłą ?? :naughty:

Opublikowano

Mam problem ztylnim zamkiem w klapie. Wcisnalem go ale juz nie wrocil z powrotem. Jak go otworzyc? Jest jakies awaryjne otwieranie od srodka bagaznika? Co zrobic z tym zamkiem..

Opublikowano

miałem ten sam problem poradziłem sobie oliwą maszynową i wd40. wd40 do zamka, oliwa na zamek. Jedna osoba nie zamyka otwiera przyciskiem z kabiny 2 osoba przy klapie. Umnie akurat to pomogło, po jakiś 15 min otworzył się bagażnik. Wykręć później zamek na stół i przeczyść. Ja nie dawalem żadnych smarów aby nie łapało brudu i narazie jest ok.

Opublikowano

siemanko mam taki sam problem (prawdopodobnie cięgno) ale mam avanta i nie wiem jak dobrać się do środka :facepalm: tzn jak zdjąć tą tapicerkę? przeczytałem też ten wątek http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-otworzyc-bagaznik-3486/ ale wszystko na podstawie sedanów opisywane

prosiłbym kogoś o szybką pomoc bo dzisiaj mam wyjeżdżać na urlopik i bagażnik by się przydał :wink: