wilku213 Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam, chciałem sam wymienić filtr paliwa w mojej Chciałem się dowiedzieć, gdzie ten filtr się znajduje...chodzi o to, czy będzie potrzebny kanał? I jakieś małe fotostory? A jak nie, to chociaż krótki opis jak to zrobić Pozdrawiam.
motocyklista39 Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Kolego, filtr ten znajdziesz z tyłu auta po prawej stronie na progu wewnętrznym, w okolicy koła. Myślę, że obejdzie się bez kanału, wystarczy tylko podnieść na lewarku do góry. Odkręcasz plastikową osłonę i masz filterek. Radzę zaopatrzyć się w odrdzewiacz bo jeżeli nie był od dawna wymieniany to śruba na obejmie jest zerdzewiała tak jak to było u mnie;) Więc ostrożnie żeby nie zerwać gwintu. Ale myślę że poradzisz sobie bez problemu;)
wilku213 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Opublikowano 9 Lutego 2012 W tytuł tematu wdarł się błąd Chodzi mi oczywiście od moją Audi ADR, a nie ADP Chociaż, może jest tak samo ?
motocyklista39 Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Nie wiem jak w ADR, ale kuzyn ma 2.4 i filtr jest w tym samym miejscu, sprawdź.
bediks Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 :szukaj: :szukaj: :szukaj: ciezko wpisac 3 slowa http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=35766.15[br]Dopisany: 09 Luty 2012, 19:35_________________________________________________dodatkowo powiem tylko ,ze ja np mialem gdzie duzo innych aut nie ma ,bo urwalo gdzies ,oslone troche na ksztalt litery T na 4 sruby chyba 8 , bez jej zdjecia nie ma dostepu do filtra, jak jej nie masz to problem z glowy
wilku213 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Opublikowano 9 Lutego 2012 Owszem, mam właśnie jakąś taką osłonę. filtr wymieniłem, podziękował za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi