rikokodo299 Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam wszystkich Silnik 1,9 TDI 110KM Dzisiaj na plastikowej dolnej osłonie silnika z prawej strony patrząc od góry, zauważyłem ślady olej. Od razu sprawdziłem czy nie cieknie spod filtra ponieważ już taki kiedyś miałem i musiałem dokręcić mocniej filtr. Tym razem też tak jest, ale filtr był już dobrze dokręcony. Możliwe że mogła iść uszczelka pod filtrem lub jakieś uszczelnienie od chłodnicy - tylko jakie. Trudno to teraz ustalić są ślady olej na łączeniu filtr chłodnica, ale wyżej także je widać. Czy niska temperatura -23 mogła także zaszkodzić. Czy można przykręcać filtr na sylikon wysokotemperaturowy. Za każdą odpowiedz z góry dziękuję [mod]proszę o stosowanie właściwego prefixu - zgodnie z regulaminem forum Musashi[/mod]
Lu-Gi Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=242797.0 Takie cos?
rikokodo299 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Opublikowano 9 Lutego 2012 Czytałem ten post tylko moja jest trochę inna jak ją odkręcić, gdzie jest uszczelka czy muszę wypuszczać olej z silnika jeśli chcę ją zdemontować. Jakie są koszty takie naprawy.
Musashi Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 przeciez gdy silnik nie pracuje,olej znajduje sie w misce olejowej.
rikokodo299 Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Opublikowano 10 Lutego 2012 Żeby wymontować chłodnicę oleju to muszę wykręcać filtr. Jakie są tam śruby. A jeżeli musiałbym wykręcić filtr to mogę go ponownie wkręcić na sylikon 5tyś temu go wymieniałem.
spetsnaz Opublikowano 10 Lutego 2012 Opublikowano 10 Lutego 2012 Żeby wymontować chłodnicę oleju to muszę wykręcać filtr. A jeżeli musiałbym wykręcić filtr to mogę go ponownie wkręcić na sylikon 5tyś temu go wymieniałem. Nie kombinuj z silikonem, zmień uszczelkę i tyle (lub cały filtr).
rikokodo299 Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Opublikowano 10 Lutego 2012 Czy możecie mi podać numery tej uszczelki i oringu.
Rekomendowane odpowiedzi