Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Problem z pierwszym i drugim biegiem - drążek lata luźno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Sprawa wygląda tak:

jedynka i dwójka wchodzą gładko ze sprzęgłem i bez sprzęgła również - drążek chodzi mega luźno - natomiast nie przenosi napędu. Wszystkie pozostałe biegi wchodzą bez problemu i można jechać. Czy ktoś może miał podobną sytuację albo wie co to może być ?

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

wygląda jak uszkodzenie synchronizatorów jeżeli nie przenosi napędu

i jak wrzucisz bieg to nie zmienia /pojawia/ się prędkość na liczniku :mysli:

mogła się rozsypać tyko część choinki

poprawcie mnie jak się mylę :wink4:

Opublikowano

chodzace google :polew:

ja niemam pojecia, ale sprzeglo to raczej nie jest bo jak rusza na wyzszych biegach to na 1,2 przy mniejszym gazie tez powinno lapac

Opublikowano

Sprawa wygląda tak:

jedynka i dwójka wchodzą gładko ze sprzęgłem i bez sprzęgła również - drążek chodzi mega luźno - natomiast nie przenosi napędu. Wszystkie pozostałe biegi wchodzą bez problemu i można jechać. Czy ktoś może miał podobną sytuację albo wie co to może być ?

z góry dzięki za pomoc

Ja wiem co jest grane... kupiłeś złoma... sprzedaj go i kup sobie skuter ... :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

przy 1 i 2 wskazówka stoi w miejscu no bo i auto nie jedzie :decayed: jak jedzie prędkościomerz pokazuje jak należy :wink4:

zobaczymy co powie mechanik wczoraj od razu zawiozłem auto

Sprawa wygląda tak:

z góry dzięki za pomoc

Ja wiem co jest grane... kupiłeś złoma... sprzedaj go i kup sobie skuter ... :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Mario to nie wątek spotowy :facepalm:

Opublikowano

Sprawa wygląda tak:

z góry dzięki za pomoc

:oklaski: internetowy Trollu

przy 1 i 2 wskazówka stoi w miejscu no bo i auto nie jedzie :decayed: jak jedzie prędkościomerz pokazuje jak należy :wink4:

zobaczymy co powie mechanik wczoraj od razu zawiozłem auto

w poprzednim samochodzie miałem tak że prędkościomierz pokazywał a auto stało w miejscu :decayed:

dzięki temu udało mi się wtedy jeden jedyny raz zamknąć w nim licznik :kox:

sory za :ot:

Opublikowano
  • Autor

czyli dalej nikt nie wie co to może być ?

Opublikowano

Jeżeli nie możesz wrzucić biegu,znacz że wybierakiem nie przesuwasz wodzików,pewnie problem z wybierakiem

Opublikowano

Witam podłączam się do tematu ponieważ mam ten sam problem od dwóch dni tylko że z 5 i wstecznym biegiem, idzie je wrzócić ale trzeba mocno ciągnąć za drążek który jak kolega wyżej wspomniał ma duży luz.

Opublikowano

Coś w jednym i drugim przypadku z mechanizmem wybierania biegów. Albo te drążki idące od mechanizmu lewarka są za bardzo wyrobione albo coś z mechanizmem w skrzyni, jakiś wodzik może? Bez rozbierania się nie obejdzie ale trzeba zacząć od obejrzenia mechanizmu na zewnątrz skrzyni.

Opublikowano
  • Autor

jutro będę miał info co z moją skrzynią - póki co ściągnięta z auta u specjalisty od skrzyni biegów [br]Dopisany: 13 Luty 2012, 22:28_________________________________________________

Jeżeli nie możesz wrzucić biegu,znacz że wybierakiem nie przesuwasz wodzików,pewnie problem z wybierakiem

dokładnie wybierak padł :disgust:

Opublikowano

jutro będę miał info co z moją skrzynią - póki co ściągnięta z auta u specjalisty od skrzyni biegów [br]Dopisany: 13 Luty 2012, 22:28_________________________________________________

jaki koszt?
Opublikowano
  • Autor

jaki koszt?

za sam wybierak 180zł używka - ale pewne źródło + gwarancja, dodatkowo okułem sprzęgło, zmieniłem olej w skrzyni i wymieniłem szczotki w rozruszniku ( po ostatnim katowaniu)

w sumie ponad 1k nie wiem jeszcze dokładnie bo w piątek odbieram auto

Opublikowano

widze ze nei oszczedzasz na VW :wink4:

Opublikowano
  • Autor

widze ze nei oszczedzasz na VW :wink4:

wiesz auto służy mi do pracy - dużo jeżdżę więc wszystko musi być na tip-top :wink4:

swoją drogą nie liczyłem, że to aż tyle wyjdzie :disgust:

Opublikowano

nom sporkawo grosz do grosza i sumka wychodzi, oby juz teraz sluzyl bez problemu

a jak z odpalaniem wszystko juz gites?

Opublikowano
  • Autor

nom sporkawo grosz do grosza i sumka wychodzi, oby juz teraz sluzyl bez problemu

a jak z odpalaniem wszystko juz gites?

zobaczymy, dziś albo jutro odbiorę auto, choć na mrozach już go nie sprawdzę