skunecki Opublikowano 10 Lutego 2012 Opublikowano 10 Lutego 2012 Od 2 tygodni mam problem z ogrzewaniem tzn. po odpaleniu auto zachowuje się normalnie ale po przejechaniu około 15 km[20 minut po odpaleniu] przestaje dmuchać z nawiewów ciepłe powietrze a zaczyna zimne tak jak by klimatyzacje włączyć! Tak dzieje się przez około 5 minut i z powrotem daje ciepło,lecz znowu na jakiś czas i sytuacja się powtarza!Nie wiem jak będzie przy dłuższej trasie ale przy przejechaniu 50 km sytuacja powtórzyła około 3 razy.Dodam że silnik utrzymuje temperaturę 90 stopni[jak zawsze],termostat działa,nagrzewnica i przewody drożne,pompa wody sprawna.
romeo22ster Opublikowano 10 Lutego 2012 Opublikowano 10 Lutego 2012 podepnij vaga i zobacz co wyskoczy
skunecki Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Opublikowano 10 Lutego 2012 Liczyłem że obedzie sie bez wizyty u mechanika!
Tomek Opublikowano 10 Lutego 2012 Opublikowano 10 Lutego 2012 spróbuj jeszcze po kodach klimatronika http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=70.0
skunecki Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Opublikowano 11 Lutego 2012 A czy można zresetować klimatronika?
Tomek Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 sprawdz te kody i wrzuć je tutaj zobaczymy co tam masz nie tak
skunecki Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Opublikowano 11 Lutego 2012 Dzisiaj nie miałem czasu ale jutro się tym zajmę.Mam zapisać wszystkie kody? Zrobić to na zimnym czy ciepłym silniku?
Tomek Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 odpal auto pobaw się troche nawiewami i sprawdz
vauxhall95 Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 objaw taki ze na poczatku jest cieplo,termostat otworzy i jest zimno po czym znow cieple jest normalne.Ale zazwyczaj wystepuje takie zjawisko 1 raz.
aruś12 Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 przewiewy pod uszczelką głowicy miałem to kiedyś raz grzała a raz nie
skunecki Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Opublikowano 12 Lutego 2012 Sprawa wyjaśniona dzisiaj zagotowało mi wode po 10 km i zaczął dymić na biało więc to na pewno uszczelka!W warsztacie w którym zawsze dokonuje napraw i wymian części wycenili że około 1500 zł będzie mnie to kosztować więc jeszcze tylko o informacje czy to dobra cena? Dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam![br]Dopisany: 12 Luty 2012, 13:52_________________________________________________Sprawa wyjaśniona dzisiaj zagotowało mi wode po 10 km i zaczął dymić na biało więc to na pewno uszczelka!W warsztacie w którym zawsze dokonuje napraw i wymian części wycenili że około 1500 zł będzie mnie to kosztować więc jeszcze tylko prosze o informacje czy to dobra cena? Dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam!
bunny54 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 może się wydawać spora ale weźmy pod uwagę że to nie tylko uszczelka wchodzi w grę, demontaż a potem montaż przodu, planowanie głowicy, wymiana płynu chłodniczego, oleju i filtra ew. inne prace. a i mechanior chce żyć .
Rekomendowane odpowiedzi