Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miałem przygodę z polonezem, gość wjechał we mnie na światłach. Sprawa poszła przez firmę ergo hestia, był rzeczoznawca który dał mi listę elementów do wymiany itd.

Chciał bym żeby ktoś spróbował się odnieść do tego co stwierdził rzeczoznawca i jeżeli to możliwe ocenił szkody.

Pozdro.

1af7a7eee0fecd77med.jpg

6e9efb99e0385666med.jpg

aa6cba4d06b5d5fbmed.jpg

799e8cb46c314f86med.jpg

b339029380066508med.jpg

wrzucam raz jeszcze skana bo fotosik coś strajkuje

246be69c733ee6b5m.jpg

Opublikowano

powiem Ci że z tego co widać na zdjęciach i wypisał to dobrze ci zaliczył masz prawie wszystko do wymiany to jest dopiero protokół szkody poczekaj na wycenę tam dopiero będą jaja ale to już inna bajka

Opublikowano

No mam nadzieję że nie będę się musiał w nieskończoność odwoływać..

Mam jeszcze jedna prośbę, chodzi mi o element na który przychodzi uszczelka z kufra (zaznaczyłem na zdjęciu), czy jest to oddzielny element, czy będzie trzeba spawać?? Dodam jeszcze print z etki, może coś pomoże bo ni bardzo jestem w stanie zidentyfikować ten element w etce właśnie.

fa3868a367eb334cm.jpg

fecf060c637d7de9m.jpg

Opublikowano

Obawiam się, że to może być szkoda całkowita i wyliczenie odszkodowania metodą różnicową. Czyli wyliczą Ci wartość samochodu przed szkodą, potem wartość wraku i wypłacą różnicę. Zorientuj się gdzieś w warsztacie ile by kosztowała naprawa. Może będziesz miał szczęście i wystarczy Ci żeby z tej różnicy naprawić autko. Gorzej jak nie wystarczy.

Opublikowano

Sporo elementów zaznaczył, co przy tak wiekowym aucie prawie zawsze skutkuje szkodą całkowitą. Nawet taką sugestię już zaznaczył na tym skanie. Dostaniesz wartość rynkową auta pomniejszoną o wartość rozbitka.

Opublikowano

No mam nadzieję że nie będę się musiał w nieskończoność odwoływać..

Mam jeszcze jedna prośbę, chodzi mi o element na który przychodzi uszczelka z kufra (zaznaczyłem na zdjęciu), czy jest to oddzielny element, czy będzie trzeba spawać?? Dodam jeszcze print z etki, może coś pomoże bo ni bardzo jestem w stanie zidentyfikować ten element w etce właśnie.

fa3868a367eb334cm.jpg

fecf060c637d7de9m.jpg

element ten jest stałą częścią karoserii i będzie trzeba spawać.

Opublikowano

Sprawa posunęła się do przodu. Przelali mi na konto 5300, bez orzeczenia szkody całkowitej, myślicie że suma jest zadowalająca, czy powinienem się odwołać? A jeżeli tak to w jaki sposób to zrobić.

pozdrawiam.

Opublikowano

a kosztorys naprawy już dostałeś ?????

Opublikowano

Sprawa posunęła się do przodu. Przelali mi na konto 5300, bez orzeczenia szkody całkowitej, myślicie że suma jest zadowalająca, czy powinienem się odwołać? A jeżeli tak to w jaki sposób to zrobić.

pozdrawiam.

To ty powinieneś powiedzieć, czy jesteś zadowolony. Skąd mamy wiedzieć, czy w ogóle będziesz naprawiał. Czy będziesz naprawiał na ori częściach i zgodnie z tech., a może kupisz używane części na allegro?

Opublikowano

Pytam bo ktoś już może miał podobny przypadek, i po prostu "wydoił" więcej,,, a to czy będę naprawiał i w jaki sposób jest w tym momencie bez znaczenia.

a kosztorys naprawy już dostałeś ?????

Jeszcze na niego czekam, ma przyjść pocztą.

Opublikowano

wszyscy płaczą , że T.U robią ich w c**ja, a sami próbują "wydoić" jak to napisał kolega jak najwięcej :wallbash:

takie już to nasze polskie cwaniactwo.

Opublikowano

nie napisałem nic takiego,,,, ale ciekaw jestem Twojego podejścia gdybyś miał szkodę do likwidacji (czego oczywiście nie życzę) ? tak czy inaczej robi się straszny O.T. Moja sprawa już zamknięta, zadowalam się tym co dostałem od T.U. i naprawiam autko.

pozdro.

Opublikowano

Wszystkiego dobrego. pozdro