ant Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam, miałem przygodę z polonezem, gość wjechał we mnie na światłach. Sprawa poszła przez firmę ergo hestia, był rzeczoznawca który dał mi listę elementów do wymiany itd. Chciał bym żeby ktoś spróbował się odnieść do tego co stwierdził rzeczoznawca i jeżeli to możliwe ocenił szkody. Pozdro. wrzucam raz jeszcze skana bo fotosik coś strajkuje
ziby00 Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 powiem Ci że z tego co widać na zdjęciach i wypisał to dobrze ci zaliczył masz prawie wszystko do wymiany to jest dopiero protokół szkody poczekaj na wycenę tam dopiero będą jaja ale to już inna bajka
ant Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Opublikowano 12 Lutego 2012 No mam nadzieję że nie będę się musiał w nieskończoność odwoływać.. Mam jeszcze jedna prośbę, chodzi mi o element na który przychodzi uszczelka z kufra (zaznaczyłem na zdjęciu), czy jest to oddzielny element, czy będzie trzeba spawać?? Dodam jeszcze print z etki, może coś pomoże bo ni bardzo jestem w stanie zidentyfikować ten element w etce właśnie.
hubipl9 Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Obawiam się, że to może być szkoda całkowita i wyliczenie odszkodowania metodą różnicową. Czyli wyliczą Ci wartość samochodu przed szkodą, potem wartość wraku i wypłacą różnicę. Zorientuj się gdzieś w warsztacie ile by kosztowała naprawa. Może będziesz miał szczęście i wystarczy Ci żeby z tej różnicy naprawić autko. Gorzej jak nie wystarczy.
C. Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Sporo elementów zaznaczył, co przy tak wiekowym aucie prawie zawsze skutkuje szkodą całkowitą. Nawet taką sugestię już zaznaczył na tym skanie. Dostaniesz wartość rynkową auta pomniejszoną o wartość rozbitka.
MASATO Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 No mam nadzieję że nie będę się musiał w nieskończoność odwoływać.. Mam jeszcze jedna prośbę, chodzi mi o element na który przychodzi uszczelka z kufra (zaznaczyłem na zdjęciu), czy jest to oddzielny element, czy będzie trzeba spawać?? Dodam jeszcze print z etki, może coś pomoże bo ni bardzo jestem w stanie zidentyfikować ten element w etce właśnie. element ten jest stałą częścią karoserii i będzie trzeba spawać.
ant Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Opublikowano 14 Lutego 2012 Sprawa posunęła się do przodu. Przelali mi na konto 5300, bez orzeczenia szkody całkowitej, myślicie że suma jest zadowalająca, czy powinienem się odwołać? A jeżeli tak to w jaki sposób to zrobić. pozdrawiam.
ziby00 Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 a kosztorys naprawy już dostałeś ?????
playa Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Sprawa posunęła się do przodu. Przelali mi na konto 5300, bez orzeczenia szkody całkowitej, myślicie że suma jest zadowalająca, czy powinienem się odwołać? A jeżeli tak to w jaki sposób to zrobić. pozdrawiam. To ty powinieneś powiedzieć, czy jesteś zadowolony. Skąd mamy wiedzieć, czy w ogóle będziesz naprawiał. Czy będziesz naprawiał na ori częściach i zgodnie z tech., a może kupisz używane części na allegro?
ant Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Opublikowano 19 Lutego 2012 Pytam bo ktoś już może miał podobny przypadek, i po prostu "wydoił" więcej,,, a to czy będę naprawiał i w jaki sposób jest w tym momencie bez znaczenia. a kosztorys naprawy już dostałeś ????? Jeszcze na niego czekam, ma przyjść pocztą.
playa Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 wszyscy płaczą , że T.U robią ich w c**ja, a sami próbują "wydoić" jak to napisał kolega jak najwięcej takie już to nasze polskie cwaniactwo.
ant Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Opublikowano 19 Lutego 2012 nie napisałem nic takiego,,,, ale ciekaw jestem Twojego podejścia gdybyś miał szkodę do likwidacji (czego oczywiście nie życzę) ? tak czy inaczej robi się straszny O.T. Moja sprawa już zamknięta, zadowalam się tym co dostałem od T.U. i naprawiam autko. pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi