Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Przestała działać elektryczna szyba (tylna)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Opisze swój przypadek.

Przestała działać mi tylnia elektryczna szyba.

Nie da sie jej uruchomić ani przez jej włacznik ani przez włacznik kierowcy.

Szyby fabryczne AUDI.

Po nacisknieciu któregoś z przełaczników słychac tak jakby po sekundzie "cykniecie" (podobne do tego gdy szyba napotka opór i sie automatycznie wyłancza)

Zrobiłem tak: podmieniałem silniczki szyb tylnich i okazało sie ze silniczek nie jest spalony bo pracuje normalnie na drugiej szybie. Starałęm sie pominąć przełacznik i zmostkowałem kabelek i okazało sie ze przełacznik też jest sprawny....

Wiec co uniemozliwia działanie szyby bo juz nie mam pojecia;/ To ze jest zablokowana tez odpada bo silniczek wyciagniety sam nie pracuje;/ Nie widziałem wiecej zadnych przekaźników itp...

Opublikowano

zobacz czy masz zasilanie na silniczku od szyby w momecie gdy probujesz ja otworzyc

Opublikowano

Witam. Swojego czasu miałem tagże problem z tylną szybą.Rozwiązanie okazało się bardzo proste ,otóż przyczyną był ułamany przewód [o ile dobrze pamiętam najgrubszy,ale może być to też inny ]na połączeniu słupka z drzwiami.Pooglądaj to miejsce może tam znajdziesz przyczynę niedomagania.

Pozdrawiam.

Opublikowano

siema.

mam ten sam problem w pasku, dokładnie tak jak opisuje autor wątku. silniczek po wyciągnięciu sprawny, szybę bez silniczka idzie ręcznie przesuwać, po podłączeniu probówki do wyjścia na silniczek nie widzę sygnału żadnego. prąd dochodzi to mechanizmu, bo cyka, ale pracować nie chce. co mam zrobić?

Opublikowano

Posprawdzajcie przewód "-" :cool1: Ja miałem tak jak pisze Andrzej0604 właśnie z tym przewodem pomiędzy drzwiami i słupkiem (tylko mi ułamała się wsuwka w kostce przy drzwiach)