Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana oleju przy 300000 km - na jaki, bo nie wiem co było lane ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

O.K. Napewno napisze, ale nie wiem kiedy dokladnie to bedzie , chyba najwczesniej w przyszlym tygodniu. Raczej wczesniej nie dam rady. Mam nadzieje, ze bede miec dobre wiesci bo jak nie to ....... :wallbash: :wallbash: :wallbash:[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2008, 22:30 _________________________________________________

Podobno ten gość ma oryginał http://allegro.pl/item341643638_motul_8100_x_cess_5w40_5l_f_ra_vat_ec.html :th: Ale najpewniej chyba ze strony oficjalnego dystrybutora http://www.motul.auto.pl/. A tak na marginesie napisz jak poszła wymiana i czy wszystko oki po płukaniu bo czeka mnie to samo. :)

Na pierwszej stronie tego watku tez podawalem dokladnie ten sam link :> Na pierwszy rzut oka wyglada na O.K. ale .... moze byc roznie. Pelo a skad wiesz, ze on ma orginaly? Czy tylko przepypuszczasz tak jak ja po tresci ogloszenia?[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2008, 22:43 _________________________________________________Chociaz blizszy by mi byl ten sprzedawca, bo ma tez w swojej ofercie Motul Engine Clean, Marewel jak Ci sie wydaje, czy byl to orginal? ( wiem ze to trudno powiedziec ,ale czy stwierdziles jakies niepokojace objawy po wlaniu oleju od tego goscia)

Opublikowano

Ja kupiłem od mammoth2002 MOTUL 5W40 i Engine Clean ,wymieniłem pół roku temu z półsyntetyka na full syntetyk i narazie wszystko OK. Ubywa tyle co zwykle 2-3mm na bagnecie na 5kkm.

Opublikowano
  • Autor

Bylem u jeszcze jednego mechanika, i przy okazji poprosilem go zeby sie wypowiedzial na temat mojego oleju. Wedlug niego to jakis mineral i to baaardzo :evil: wyeksploatowany ( z 15000km ) jak uslyszal, ze chce przejsc na polsyntetek to baaaardzo sie zdziwil :confused4: . Pomijam jego pi...... , bo i tak przejde nawet na syntetyk :> , ale zastanawiam sie jednak czy zrobic to od razu czy z przejsciem przez polsyntetyk. Jaki olej polecacie z polsytetykow? Oczywiscie tez wyczyszcze go Motul clen-em.

Opublikowano

Ja kilka dni spędziłem na szukaniu informacji czy wymieniać na syntetyk czy nie. I po przeczytaniu dużej ilości różnych opinii (nie tylko na tym forum) wniosek był jeden czyścić clean-em i lać syntetyk. Na dniach gdy przyjedzie mi olej z clean-em pochwalę się jakie są wrażenia po wymianie.

, ale zastanawiam sie jednak czy zrobic to od razu czy z przejsciem przez polsyntetyk. Jaki olej polecacie z polsytetykow? Oczywiscie tez wyczyszcze go Motul clen-em.

ja lał bym od razu syntetyk (oczywiście po czyszczeniu) i tak zrób . :th:
Opublikowano

tak jak napisalismy, do starego clean. pozniej wymiana. i po tym od razu syntetyk. ja bym pomyslal o kolejnej wymianie oleju po np 5000-7000km i pozniej juz normalnie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Jestem po zabiegu,teraz czekam na skutki. Troche to trwalo,ale tylko dlatego ze kupilem olej na allegro od mammoth2002 Motul 8100X-cress i Cleana. Olej przyszedl na trzeci dzien , a clean dzisiaj ( kupilem 7.05.08 ) MASAKRA. Na dodatek w dwoch paczkach ( po zgloszeniu reklamacji zaplacilem za jedna przesylke ) Jak pisalem do goscia to mi odpisal, ze paczka wlasnie zostala wyslana ( to byl 17.05 ) a na dowodzie dostawy data wysylki jest 20.05. . Gosc co cos napisze to klamstwo. Zdecydowanie nie polecam tego allegrowicza.[br]Dopisany: 23 Maj 2008, 19:06 _________________________________________________A tak swoja droga to myslalem ze po tym Clean-ie to olej bedzie bardziej czystszy po wymianie. Zalalem go odpalilem, troche pochodzil i jak sprawdzam to olej widac. ( w renault jak robilem wymiane to przez pierwsze 1000km nie moglem sprawdzic stanu taki byl czysty, ale to byla benzyna) . Nie mowie , ze jest zawalony syfem , ale ma jakis nalot przez co nie jest idealnie przezroczysty. Powinno tak byc? Czy to oznaka , ze wczesniej ktos nie dbal o olej? Moze wymienic jeszcze raz filtr oleju?

Opublikowano

ja kupiłem w Krakowie i dystrybutora Motula po 200 zł za 5l