Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Duże spalanie!!! Czyżby lały wtryski??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cos nie tak zrob 000 BS 004BS 004Dyn

i 003,008,011 dyn

Opublikowano

witam u mnie tez zastanawiam sie nad tym czy wtryski nie leja czasami mam mianowicie nastepujace objawy.

-Samochod podczas odpalania gdy jest zimny puszcza chure czarnego dymu.

- Nie wazne czy silnik zimny czy cieply, nie wazne czy go przegonie zeby wydmuchac sadze zostawia pod wydechem czarna plame taka jakby z sadza czy coc

- Podczas jazdy ze stala predkoscia puszcza takie jakby czarne bąki, nie dymi naczarno podczas gwaltownego przyspieszania

- i lapie tryb awaryjny bynajmniej tak mi sie wydaje gdyz np rozedzam sie i nagle 120km/h pedal w podloce a samochod nie przyspiesza

Opublikowano

mati 101086

Wszystko wskazuje na lejące wtryski.Ale nie tylko.Problem też może być z przepływomierzem.

Do puki dym jest czarny to pochodzi z nie spalonej ropy .Niebieskie lub szare dymy to już problem silnika a konkretniej -pierścienie.

Opublikowano

problem jest tylko z czarnym dymem. Powiedzcie mi jakie logi statyczne moglbym zrobic aby ewewntualnie potwierdzic to ze leja wtryski lub ze to przeplywka ? O dynamicznych nie pisze gdyz pogoda nie pozwoli mi na ich wykonanie :tongue4:

Opublikowano

Moj 1z tez zima pali duzooo , ale trasa do pracy to 5km ,na dworzu -20, ledwo 60stopni temperatrury lapie wiec pewnie to normalne ze spalanie mocno w gore poszlo.W trasie lato czy zima, wskazowka od paliwa stoi w miejscu :> Tylko zaniepokoil mnie fakt, ze ostatnio po mroznej nocy chwile po odpaleniu, zauwazylem ze z tlumika skapywalo pare kropli czarnego jakby oleju.Czy to normalne, czy to sadze rozmarzly i nie mam sie czym przejmowac.pzdr

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj przy okrecaniu turbiny zobaczylem ze pod kolektorem ssacym do tego co jest przymocowana turbina na 3 ssruby gwiazdkowe jest normalbnie olej czarny olej.. leci spod tego i jak odkrecilem od turbiny z gory ten wezyk metalowy jaki jest przy wtryskach to tam tez olej jest kapal z tego przewodu metalowego.... co to turbina padla czy co??? jesli tak turbo moglo spowodowac takie spalanie?

Opublikowano

.

Moj 1z tez zima pali duzooo , ale trasa do pracy to 5km ,na dworzu -20, ledwo 60stopni temperatrury lapie wiec pewnie to normalne ze spalanie mocno w gore poszlo.W trasie lato czy zima, wskazowka od paliwa stoi w miejscu :> Tylko zaniepokoil mnie fakt, ze ostatnio po mroznej nocy chwile po odpaleniu, zauwazylem ze z tlumika skapywalo pare kropli czarnego jakby oleju.Czy to normalne, czy to sadze rozmarzly i nie mam sie czym przejmowac.pzdr

Jeśli kapie olej z komina to go przegoń ze 200 km trasy to mu ten komin wydmuchasz
Opublikowano

daj zdjęcie bo nie wiem skąd on leci dokładnie ? z głowicy czy co ?

Opublikowano
  • Autor

leci z kolektora dolotowego srubki ledwo trzymaly palcami okrecilem tak samo bylo z srubkami od kolektora ssacego tez nei byly dokrecone :/ moze dlatego tak glosno mi chodzil:) ale myslalem ze tak ma byc dokrecilem teraz dobrze kolektor ssacy a jutro biore sie za czyszczenie kolektora dolotowego i skaldania wszystkiego wsztystko ladnie umylem tam i wytarlem zoabczyymy czy teraz bedzie cieklo po dokreceniu srub.