praid Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam. Panowie ma problem z radiem Symphony II. Otóż problem pojawił się przy słabym akumulatorze. Radio przestało działać. Po wymianie akumulatora też nie działa. Myślałem że to bezpiecznik, ale jak wyjmę bezpiecznik z gniazda to jest dobry i włożę to słyszę że płyta się obraca. Bezpiecznik przy radiu też jest dobry. Zawsze miałem po przekręceniu kluczyka radio się włączało, teraz nie robić nic. Sprawdzałem czy dochodzi napięcie do kostki, i napięcie jest. Moje pytanie brzmi czy idzie jeszcze jakieś dodatkowe napięcie do radia? Boi chyba musi być po przekręceniu kluczyka dodatkowe napięcie na radio. Czy to może idzie przez jakiś przekaźnik? Instalacja jest orginalana. Proszę o pomoc.
jarek_ns Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Nie radio ma jednego plusa a jest sterowane przez can. Radio w ogóle się włącza? wyświetla coś na wyświetlaczu?
praid Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Opublikowano 14 Lutego 2012 Nic na wyświetlaczu nie wyświetla. Jak włączę światła to świeca się tylko przyciski.
jarek_ns Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Skoro bezpieczniki są dobre działa podświetlenie i radio nie wstaje to spróbuj podłączyć VAGa i sprawdzić kodowanie.
praid Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Opublikowano 15 Lutego 2012 A jak zrobić tą adaptacje? Da się to zrobić programem POLSKI VAG? VAG-COM mi nie chodzi bo mam Windowsa 7 64bit.
jarek_ns Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 zainstaluj wirtualny system na win 7 i wtedy odpalisz VAGa. Sam tak mam.
praid Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Opublikowano 17 Lutego 2012 Napiszcie jak to adoptować. Nie mogę sobie z tym poradzić. Faktycznie radio wchodzi w stan diagnostyczny i jest dobre czyli muszę je adoptować, ale coś mi nie wychodzi.
jarek_ns Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Napisz jaki masz system bosse czy ASS (czyli aktywny tył), czy jest zmieniarka, multi kiera, telefon? Obawiam sie że mogło jednak coś więcej się wysypać, bo radio powinno się przynajmniej włączyć.
praid Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam. Mam ASS, nie ma zmieniarki, zmieniarka jest w radiu symphony na 6 płyt, nie mam sterowania przy kierownicy, stacja do telefonu jest ale go nie mam.
jarek_ns Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 To jest opis kodowania myślę że jest dość jasny. http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_Radio_Generation_II#Coding
praid Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Opublikowano 18 Lutego 2012 To nic nie pomaga. To chyba radio siadło. Ale dziwne bo jak w diagnostyce daje test radia to wszystko gra. Nie wiem co robić. A jak kupie nowe radio to też będę musiał je adoptować?
domin79 Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 To nic nie pomaga. To chyba radio siadło. Ale dziwne bo jak w diagnostyce daje test radia to wszystko gra. Nie wiem co robić. A jak kupie nowe radio to też będę musiał je adoptować? ..przytrzymaj przycisk włączzania przez pare sekund
praid Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Opublikowano 18 Lutego 2012 A radio Symphony nie włącza się ze stacyjki? Bo nie ma włącznika przy radiu.
domin79 Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 no jak to niema , tym co dajesz głośniej
miro1983 Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Siema. Dziwna sprawa z tym, ze na Vag-u niby ok a nie dziala. Mozliwe, ze cos "chrupnelo po tych przymrozkach" Podjedz do Banasiaka w Slupcu (sporo kasuje za glupoty) albo do CCA w Klodzku. Ale najpierw postaraj sie je odpalic tak jak koledzy wyzej napisali
Rekomendowane odpowiedzi